Vil lage helvete i bibelbeltet

ROSKILDE (Dagbladet): Norske Mayhem skjærer seg selv til blods på scenen, og kaster maltrakterte grisehoder til publikum på Roskilde. Til uka står Quartfestivalen for tur. - Vi skal ødelegge Sørlandet, proklamerte vokalist Maniac fra scenen på Roskilde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Black metal-pionerene Mayhem har kontakter i slakteribransjen som sikrer gruppa grisehoder og dyreskrotter når de trenger det. De tok med seg dyrekjøttet i bandbussen fra Oslo til Roskilde, og til uka kjøres det slakterivarer til Kristiansand.

- Showet blir verre der nede. Vi skal lage et helvete i bibelbeltet. Mayhem-monsteret er i live, sier gitarist Blasphemer.

Bandet til Aarseth

For to år siden ble det holdt bønnemøter i Kristiansand for å stoppe konserten til den amerikanske superstjernen Marilyn Manson. Nå er det langt kraftigere kost på vei til Quartfestivalen.

Mayhem er det gamle bandet til Øystein Aarseth, black metal-lederen som ble drept av Varg «Greven» Vikernes i sitt hjem på Tøyen i Oslo natt til 10. august 1993. Da drapet skjedde, var Greven bassist i Mayhem.

Grevens medskyldige, Blackthorne, var gitarist i Mayhem på samme tid. I 1991 tok gruppas vokalist Dead livet sitt.

Mayhem er også regnet som en av grunnleggerne for black metal-sjangeren. De har legendestatus i metalmiljøer over hele verden. Nå har de til og med fått 60000 kroner av Norsk kulturråd for å turnere i Russland i etterkant av sitt siste album «Grand Declaration Of War».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer