<strong>MULIG SYKEHUSSERIE TIL NORGE:</strong> Nordisk Film og TV vil lage tv-serien «Turnus» - en serie som blir Norges første sykehusdrama. Foto: Scanpix
MULIG SYKEHUSSERIE TIL NORGE: Nordisk Film og TV vil lage tv-serien «Turnus» - en serie som blir Norges første sykehusdrama. Foto: Scanpix Vis mer

Vil lage norsk «Grey’s Anatomy»

Planlegger norsk sykehusserie.  

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): TV-serien «Grey’s Anatomy» går inn i sin 13. sesong senere i år, og tar del i sjangeren sykehusdrama - en sjanger som i en årrekke har fått både gode og dårlige tilskudd.

Men at en slik serie er under planlegging i Norge, har ikke vært kjent tidligere.

Skal man tro beskrivelsen av «Turnus», hentet fra tilskuddsøknaden fra produksjonsselskapet Nordisk Film & TV til Norsk filminstitutt, så holder denne serien til i samme gate som populære serier som nevnte «Grey's Anatomy, samt «Akutten» og «Scrubs»:

«Tre unge turnusleger møter en ny og tøff virkelighet på kirurgisk avdeling. Under ledelse av en tyrannisk overlege prøver de å finne seg selv og kjærligheten.»

Planlegger flere sesonger

Co-produsent og regissør Maggi Bergheim, som tidligere har regissert episoder av «Dauinger», «Hotel Cæsar» og «Hvaler», forteller at de går for et klassisk sykehusdrama.

- Den vil handle om relasjoner og emosjoner, ikke bare hva som skjer på sykehuset, men også hva som skjer med de som er på sykehuset.

Bergheim sier de ikke har sett til «Grey’s Anatomy» for inspirasjon, men anerkjenner at konseptene har likhetstrekk.

- «Turnus» vil jo automatisk bli sammenlignet med «Grey’s Anatomy», sier hun.

På dette tidspunktet er det fremdeles ingen skuespillere som er blitt knyttet til roller.

- Vi har laget et stort univers med sterke karakterer. Planen er flere og lange sesonger. Det blir et spennende univers.

Fiktivt sykehus

Bergheim forteller at handlingen er satt til et fiktivt sykehus, men at de har reist rundt på norske sykehus for å få inspirasjon.

- Vi har vært på befaring på diverse sykehus for å se hvordan det fungerer, møtt leger og researchet. Det vi har skrevet så langt har vi hatt leger til å lese igjennom for å få det medisinske språket og alt annet riktig. Man kan si det sånn at plottet er sykehusrelatert, mens innholdet er relasjonen.

Manuset er det Anne Elvedahl, Vegard Steiro Amundsen og Anine Eckhoff som står bak. Førstnevnte står også bak manuset til «Børning 2».

Budsjettet er på til sammen 40 millioner kroner. Nordisk Film & TV har søkt om 8,5 millioner kroner til produksjonen av dramaserien., som de har fått avslag på i første runde.

- Vi forbereder å søke igjen nå, sier ansvarlig produsent Cecilie Sjølett, og legger til:

- Det er et prosjekt vi virkelig håper å få satt i produksjon. Vi som står bak serien håper at vi får realisert den.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer