«Notting Hill»-oppfølger

Vil lage «Notting Hill 2»

Skuespiller Hugh Grant (60) avslører at han gjerne vil lage en oppfølger til den klassiske romantiske komedien - med en mørk vri.

Publisert

- Jeg er også bare ei jente som står foran en gutt, og ber ham om å elske henne.

Det sa skuespiller Julia Roberts (53), i rollen som skuespilleren Anna Scott, til bokhandleren William (Hugh Grant) i «Notting Hill» fra 1999. Den romantiske komedien var ifølge BBC i sin tid den mest innbringende britiske filmen noensinne, og er ansvarlig for mange rosenrøde forestillinger om romantiske relasjoner.

Det vil Grant gjerne korrigere.

Nå vil den britiske skuespilleren nemlig vise at turtelduene endte opp med alt annet enn en lykkelig slutt. Det avslører han i en spørsmål-og-svar-runde på HBOs Twitter-side, i forbindelse med lanseringen av miniserien «The Undoing».

- Fryktelig løgn

Mandag stilte Grant seg tilgjengelig for spørsmål fra publikum.

En tvitrer ville gjerne vite om skuespilleren kunne tenke seg å spille i flere romantiske komedier. Grant har i en årrekke nærmest vært ensbetydende med sjangeren, og har utmerket seg med roller i klassikere som «Love Actually» (2003), «Bridget Jones' dagbok» (2001), «Gutter er gutter» (2002), og ikke minst «Notting Hill».

- Jeg vil gjerne lage en oppfølger til en av mine egne romantiske komedier, som viser hva som skjedde etter at filmen er ferdig. For å virkelig vise den fryktelig løgnen i alle sammen: at de hadde en lykkelig slutt, sier han med en besk latter.

- Psykisk skadd

Videre utbroderer han om hvordan han ser for seg at handlingen i en slik oppfølger kunne utspilt seg:

- Jeg vil gjerne vise meg og Julia (Roberts, red.anm.) og den grusomme skilsmissen som følger. Med kjempedyre advokater, barn involvert i en kamp for omsorgsrett, tåreflom. Psykisk skadd for livet. Jeg hadde elsket å lage den filmen.

Stjerna fikk også spørsmål om han har planer om å regissere, og om han har noen favoritter blant egne roller. Til sistnevnte spørsmål trakk han blant annet fram rollen som skuespilleren Phoenix Buchanan i filmen «Paddington 2».

«The Undoing» hadde premiere på HBO 25. oktober. Miniserien er basert på romanen «You Should Have Known» av Jean Hanff Korelitz, og Grant spiller blant annet mot skuespillerkollega Nicole Kidman (53).

Grant fylte 60 i september. Tidligere i år uttalte han til Dagbladet at han «drikker for mye», og at han egentlig er for gammel til å leve som han gjør. Skuespilleren er gift med svenske Anna Eberstein, og har fem barn.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer