Vil lage ny film av «Orions belte»

Med Aksel Hennie og Nicolai Cleve Broch.

ORIGINALEN: «Orions belte» er en sjelden, norsk actionsuksess fra åttitallet. Fra venstre Sverre Anker Ousdal, Helge Jordal og Hans Ola Sørlie.
ORIGINALEN: «Orions belte» er en sjelden, norsk actionsuksess fra åttitallet. Fra venstre Sverre Anker Ousdal, Helge Jordal og Hans Ola Sørlie. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den erfarne filmprodusenten Tomas Backström («Insomnia», «Aberdeen», «Izzat») jobber med en nyinnspilling av Jon Michelets roman «Orions belte» fra 1977, skriver VG i dag.

Boka ble først filmatisert både på norsk og engelsk i 1985 og ble en enorm suksess på kino, med Helge Jordal, Sverre Anker Ousdal og Kjersti Holmen i hovedrollene.

Backström skal ifølge VG ha fått finansiert halve budsjettet på 40 millioner kroner fra private investorer, og har nå en søknad inne hos Norsk filminstitutt for å få statlig støtte til resten.

«Orions belte» handler om tre norske turistguider og svindlere som uforvarende snubler over en sovjetisk våpenstasjon på Svalbard på høyden av den kalde krigen.

Filmen huskes blant annet for å være et rendyrket actioneventyr fra en epoke der de fleste norske filmer var sosialrealistiske dramaer, og for soundtrackets ledemotiv, «Svalbard tema» av Geir Bøhren og Bent Åserud.

I nyinnspillingen har produsenten sett for seg at Aksel Hennie, Nicolai Cleve Broch, Ola Rapace og Tuva Novotny spiller de sentrale rollene.

Det har ikke lyktes Dagbladet å komme i kontakt med Tomas Backström i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer