Vil lage ny film av «Orions belte»

Med Aksel Hennie og Nicolai Cleve Broch.

ORIGINALEN: «Orions belte» er en sjelden, norsk actionsuksess fra åttitallet. Fra venstre Sverre Anker Ousdal, Helge Jordal og Hans Ola Sørlie.
ORIGINALEN: «Orions belte» er en sjelden, norsk actionsuksess fra åttitallet. Fra venstre Sverre Anker Ousdal, Helge Jordal og Hans Ola Sørlie.Vis mer

Den erfarne filmprodusenten Tomas Backström («Insomnia», «Aberdeen», «Izzat») jobber med en nyinnspilling av Jon Michelets roman «Orions belte» fra 1977, skriver VG i dag.

Boka ble først filmatisert både på norsk og engelsk i 1985 og ble en enorm suksess på kino, med Helge Jordal, Sverre Anker Ousdal og Kjersti Holmen i hovedrollene.

Backström skal ifølge VG ha fått finansiert halve budsjettet på 40 millioner kroner fra private investorer, og har nå en søknad inne hos Norsk filminstitutt for å få statlig støtte til resten.

«Orions belte» handler om tre norske turistguider og svindlere som uforvarende snubler over en sovjetisk våpenstasjon på Svalbard på høyden av den kalde krigen.

Filmen huskes blant annet for å være et rendyrket actioneventyr fra en epoke der de fleste norske filmer var sosialrealistiske dramaer, og for soundtrackets ledemotiv, «Svalbard tema» av Geir Bøhren og Bent Åserud.

I nyinnspillingen har produsenten sett for seg at Aksel Hennie, Nicolai Cleve Broch, Ola Rapace og Tuva Novotny spiller de sentrale rollene.

Det har ikke lyktes Dagbladet å komme i kontakt med Tomas Backström i dag.

RELANSERT: Helge Jordal og forfatter Jon Michelet fotografert i forbindelse med DVD-utgivelsen av «Orions belte» i 2005. Foto: Øyvind Sætre
RELANSERT: Helge Jordal og forfatter Jon Michelet fotografert i forbindelse med DVD-utgivelsen av «Orions belte» i 2005. Foto: Øyvind Sætre Vis mer