Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Vil lage ny «Live Aid»

Veldedighetsorganisasjon vil blåse nytt liv i ideen bak den ikoniske «superkonserten».

WEMBLEY STADIUM: I 1985 gikk «superkonserten» Live Aid av stabelen i London og USA. Nå vil veldedighetsorganisasjonen Global Citizen arangere en enda større konsert til inntekt for FN. Foto: Alan Davidson/ REX / NTB scanpix
WEMBLEY STADIUM: I 1985 gikk «superkonserten» Live Aid av stabelen i London og USA. Nå vil veldedighetsorganisasjonen Global Citizen arangere en enda større konsert til inntekt for FN. Foto: Alan Davidson/ REX / NTB scanpix Vis mer

- Dette er deres Woodstock, og det er sannelig på tide!

Med disse ordene sparket sangeren Joan Baez i gang den amerikanske delen av «superkonserten» Live Aid i 1985. På Wembley Stadium i London og John F. Kennedy Stadium i USA spilte artister som U2, Queen, Run-DMC, Led Zeppelin og Bob Geldof, og mer enn 125 millioner dollar ble samlet inn til inntekt for sultkatastrofen i Etiopia.

35 år seinere vil veldedighetsorganisasjonen Global Citizen på nytt arrangere en gigantisk konsert til inntekt for veldedig arbeid. Arrangementet, som foreløpig har fått tittelen «Global Goal Live: The Possible Dream», tar sikte på å være den største av sitt slag gjennom historien. Dette melder CNN.

Bærekraft

Arrangørene skriver i en pressemelding at konserten etter planen vil gå av stabelen 26. september 2020. Den skal vare i ti timer, og arrangeres over fem kontinenter. Hensikten er å samle inn penger til FNs mål om bærekraftsmål.

Bærekraftsmålene er en felles global arbeidsplan for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene innen 2030, ifølge FNs nettsider.

- Live Aid fant sted i 1995, lenge før sosiale medier. Plattformene vi har i dag vil gjøre oss i stand til å nå hele planeten. Vårt mål er å bruke digital teknologi for å motivere og inspirere mennesker over hele kloden til å gjøre det de kan for å bidra til at FNs mål blir nådd, sier sjef Hugh Evans i Global Citizen i en uttalelse gjengitt av CNN.

Hele 170 000 publikummere var til stede under Live Aid-konsertene i 1985. I England ble konserten offisielt åpnet av prins Charles og prinsesse Diana.

- Siste sjanse

«Superkonserten» varte i 16 timer, og ble sett av mer enn en milliard seere i 110 land, ifølge History.com.

- Kampanjen lanseres nå fordi de neste 18 månedene vil forme menneskehetens framtid. Det er siste sjanse for å få slutt på fattigdom, takle klimaendringene og minske ulikhetene i tide til å nå FNs mål, heter det i Global Citizens pressemelding.

Organisasjonen anslår at det vil kreve 350 milliarder dollar å nå målene i verdens 59 fattigste land. De ber selskaper, filantroper og ledere om å bidra, og samarbeider med selskapet Teneo og promotør Live Nation.

Artister som allerede har takket ja vil bli annonsert under en pressekonferanse 26. september i år. Året som følger vil arrangørene bruke til å rekruttere flere artister og samarbeidspartnere.

Organisasjonen arrangerer også Global Citizen Festival hvert vår. I år går den av stabelen i Central Park i New York 28. september, med artister som Pharrell Williams, Alicia Keys, Queen og French Montana.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling