Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Vil lage ny versjon av «The Matrix»: - Nei! Hvorfor? Jeg ligger i fosterstilling på gulvet nå

«The Matrix» kan returnere til lerret i ny drakt, ifølge The Hollywood Reporter.

ACTIONPAR: Trinity (Carrie-Ann Moss) og Neo (Keanu Reeves) i originalen fra 1999. Nå skal en ny versjon av «The Matrix» være på trappene. Foto: Warner Brothers
ACTIONPAR: Trinity (Carrie-Ann Moss) og Neo (Keanu Reeves) i originalen fra 1999. Nå skal en ny versjon av «The Matrix» være på trappene. Foto: Warner Brothers Vis mer

(Dagbladet): - Nei! Hvorfor? Akkurat nå ligger jeg i fosterstilling på gulvet med oksygenmaske. Kan ikke Hollywood bare lage noe nytt, da, utbryter programleder og filmkritiker, Brita Engseth, til Dagbladet.

LITE FORNØYD: Brita Møystad Engseth er svært skeptisk til en nyinnspilling av «The Matrix». Foto: Nina Hansen / Dagbladet
LITE FORNØYD: Brita Møystad Engseth er svært skeptisk til en nyinnspilling av «The Matrix». Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Klassikeren «The Matrix» var en banebrytende film da den kom i 1999, og 18 år seinere er den ikoniske science fiction-debuten til Wachowski-brødrene som pensum å regne for filminteresserte.

Seint i går kveld kunne The Hoollywood Reporter fortelle at Hollywood-giganten Warner Brothers nå arbeider med å lage en nyinnspilling av «The Matrix».

En sjokkert Engseth mener at en eventuell remake av filmen er som å tukle med et helligbrøde.

- «The Matrix» sprengte filmgrenser på alle mulige måter, satte nye standarder og var rett og slett visjonær, sier Engseth, som mener at det ikke er gått lang nok tid for en nyinnspilling.

Skeptisk, men nysgjerrig

Prosjektet skal fortsatt være i startfasen, men ifølge The Hollywood Reporter snuser studioselskapet på skuespiller Michael B. Jordan for en rolle. Manusforfatter Zak Penn («The Avengers», «X-Men») skal være hyret inn i oppstartsfasen av prosjektet.

AKTUELL?: Skuespiller Michael B. Jordan. Foto: NTB Scanpix
AKTUELL?: Skuespiller Michael B. Jordan. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Dagbladets filmanmelder, Aksel Kielland, er skeptisk, men er ikke på langt nær like bombastisk som Engseth.

- Jeg skulle naturligvis helst sett at de ikke rebootet «The Matrix», og heller kom med nye filmer og konsepter, men jeg er mer interessert i dette enn de fleste andre slike prosjekter, sier Kielland.

Et spørsmål om tid

- I den verdenen vi lever i nå vil nok alle filmer som har tjent store penger før eller siden vil bli spilt inn på nytt, og at det spørsmålet om hvorvidt det er «nødvendig» fra et kunstnerisk standpunkt er irrelevant, fortsetter han.

Wachowski-brødrene skal på nåværende tidspunkt ikke være en del av planene for en ny versjon av «The Matrix», skriver The Hollywood Reporter. Duoen sto også bak oppfølgerfilmene «The Matrix Reloaded» og «The Matrix Revolutions».

- Når det er sagt er The Matrix en film som i kraft av sin betydning i actionfilmens historie potensielt kan tiltrekke seg interessante regissører. Sannsynligheten for at vi får en tam og uinspirert remake med flere etniske og seksuelle minoriteter i rollene er dog størst, sier Kielland.

Husker visningen

Engseth husker godt første gang hun så «The Matrix».

- Det skulle være en pressevisning på Filmens Hus i Oslo, men filmen vi egentlig skulle se var ikke ankommet. Maskinisten sa at de hadde fått «et eller annet» fra USA som hadde premiere om noen uker, og satte den på.

- Folk satt med åpen munn. Det var som en rus, og jeg visste at det var noe av et største jeg hadde sett i løpet av det tiåret, forteller Engseth.

Warner Bros. har hittil ikke kommentert lekkasjen, som ikke faller i særlig god jord hos tilhengere av den originale filmen. På Twitter raser fansen:

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media