Vil lage spektakulær thriller fra Tøyen

En av produsentene bak Game of Thrones har kjøpt rettighetene til en norsk krim.

TIL FILMEN: I boka «Et merkelig sted å dø» må 82 år gamle Sheldon Horowitz flykte fra Tøyen og gjennom den norske villmarken med en 7 år gammel gutt, etter å ha sett moren hans bli drept. Nå skal filmrettighetene selges. Foto: Anders Grønneberg/ Dagbladet
TIL FILMEN: I boka «Et merkelig sted å dø» må 82 år gamle Sheldon Horowitz flykte fra Tøyen og gjennom den norske villmarken med en 7 år gammel gutt, etter å ha sett moren hans bli drept. Nå skal filmrettighetene selges. Foto: Anders Grønneberg/ DagbladetVis mer

(Dagbladet:) For tre år siden kom boka «Et merkelig sted å dø» ut på norsk, skrevet av den Oslo-baserte norsk-amerikaeren Derek B. Miller.

Vår anmelder kalte den en «solid debut».

Boka handler om den gamle krigsveteranen og enkemannen Sheldon Horowitz, som flytter til Oslo for å besøke datteren. Den følger ham gjennom en mildt sagt merkelig dag på Tøyen: Sheldon redder en sju år gammel gutt fra Balkan, etter å ha sett moren bli drept gjennom et vindu. Deretter drives de to ut på en flukt gjennom den norske villmarka i et forsøk på å overliste en morder.

Filmrettighetene er solgt I Cannes i dag ble det kjent at det britiske filmselskapet Rainmark har kjøpt filmrettighetene, sammen med tyske Beta films. Det melder Screen Daily via Comoyo filter.

Filmselskapet er på festivalen i Cannes med Stephen Frears «Muhammad Ali's Greatest Fight», om bokserens kamp mot den amerikanske regjeringen. Og Frank Doelger, en av produsentene i selskapet, jobber som utøvende produsent i Game of Thrones.

Hvem som skal regissere filmen vil bli avgjort i nær framtid.

- Fantastisk manus Ved siden av å glede seg til å prøve å fange essensen av Oslo på film, var det kvaliteten på historien som tiltrakk produsentene.

«ET MERKELIG STED Å DØ»: Denne boka av Derek B. Miller kom ut i 2009.
«ET MERKELIG STED Å DØ»: Denne boka av Derek B. Miller kom ut i 2009. Vis mer

- Dette er en fantastisk historie: en thriller full av action med kløkt - typen bok en regissør i verdensklasse ville elsket å sette klørne i, sier Tracey Scoffield til Screen Daily.

«NORWEGIAN BY NIGHT» Den engelske versjonen av «Et merkelig sted å dø» kom ut i dag.
«NORWEGIAN BY NIGHT» Den engelske versjonen av «Et merkelig sted å dø» kom ut i dag. Vis mer