Vil legge ned svensk Robinson

Svenske tv-medarbeidere synes at Robinson er blitt for dyrt og foreslår å legge ned hele programmet. Men det vil ikke seerne finne seg i.

Ekspedisjon Robinson er et av SVTs aller mest populære tv-programmer, og finalen ble sett av fire millioner seere. Det hindrer ikke kanal-kjendis Siewert Öholm i å foreslå at programmet må tas av plakaten. Årsak: Prisen er for høy, melder Aftonbladet. De nøyaktige tallene holdes hemmelig av tv-kanalen, men en sum på 30 millioner har vært nevnt.

Prioritering

- Det handler om prioriteringer. Hvis Robinson går på bekostning av utenlandskorrespondentene, er det feil. For 30 millioner får vi mange utenlandskorrespondenter og dokumentarprogrammer, sier han, og legger til:

- Hvis ikke ledelsen forstår dette, er det en feil et eller annet sted hos dem.

Öholm understreker t han har all respekt for de fire millionene som så Robinson-finalen.

- Men hva hadde de å velge mellom? Tallet sier ikke om programmet er bra eller ikke. Hvis fire millioner fluer setter seg på en kuskit, betyr jo ikke det at kuskit er bra.

Han synes det sender dårlige signaler å satse på et slikt program.

- Det betyr at underholdnings-sjangeren tar ressurser fra programmer det burde satses på. Jeg tenker for eksempel på debattprogrammer, drama, dokumentarer og kultur, sier han.

- Enten må det prioriteres annerledes, eller så må det legges ned. Fire millioner seere er ingen grunn til å beholde Robinson.

I slutten av januar skal SVTs programsjef avgjøre om det blir flere Robinson-ekspedisjoner på svenskene.

Christer uegnet for utenriks

Informasjonssjef Marianne Melfald i TV3 beroliger norske tv-seere. Det finnes nemlig ingen planer om å ta programmet av plakaten her til lands.

- Vi føler vel at Christer Falck ville gjøre seg dårlig som utenrikskorrespondent, så vi fortsetter å lage Robinson i stedet, lover hun.

- Det er vi veldig sikre på. Vi har ingen planer om å gjøre noe annet, sier Melfald, som i disse dager jakter på 16 nye deltakere til neste Robinson-runde.

RUKELAGET: Den svenske tv-kjendisen Siewert Öholm sammenligner Robinson med kuskit og vil legge programmet ned til fordel for utenriks, dokumentar og debatt.