Vil løfte et forfatterskap

Nordisk Råd-nominasjonen av Jørgen Norheim kan være et forsøk på å synliggjøre et ukjent forfatterskap et år da ingen regner med at Norge vil få prisen uansett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det bekrefter langt på vei deler av den norske juryen som har nominert den litterære outsideren Jørgen Norheim. Den har bestått av litteraturprofessor Hans H. Skei, forfatteren Oskar Stein Bjørlykke og bibliotekar Aud Nordgarden, som er suppleant. I tillegg er Liv Køltzow nominert for «Det avbrutte bildet».

Bokhøst på det jevne

Det er lite som tyder på at komiteen bak Nordisk Råds litteraturpris vil velge en norsk forfatter fra 2002. Norge har fått prisen to år på rad, og det har aldri hendt at et land har begått litterært hat trick og tatt prisen tre år etter hverandre. I 2000 tok Jan Kjærstad prisen for «Oppdageren», siste bind i trilogien om Jonas Wergeland. I fjor var det Lars Saabye Christensen som hentet hjem prisen for romanen «Halvbroren».

- Det er kanskje derfor Jørgen Norheim er nominert?

- Det kan du godt si. Vi gjorde noe av det samme i fjor, sier Hans H. Skei.

- Den andre boka vi nominerte («Vi vet så mye» av Hans Herbjørnsrud, red.anm.) fortjente å bli framhevet og lest. Det skjedde da også både på nasjonalt og lokalt plan. Å nominere ei bok har en fin bivirkning som fungerer på mange måter. Det kan gi en ukjent forfatter et puff.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer