DEBATT

Norsk jordbruk

Vil MDG legge ned distriktsjordbruket?

Selvsagt skal landbruket kutte utslipp. Med en historisk klimaavtale er vi enige om å kutte 5 millioner tonn CO2. Og vi gjør det samtidig som vi sikrer et landbruk i hele landet.

TRIST: Arild Hermstad og MDG vil ha en omlegging av landbrukspolitikken og økte priser på kjøtt. Dette vil medføre den største sentraliseringen av landbruksstøtten og landbruksproduksjonen, som noen gang er gjennomført i Norge, skriver innsenderne.
TRIST: Arild Hermstad og MDG vil ha en omlegging av landbrukspolitikken og økte priser på kjøtt. Dette vil medføre den største sentraliseringen av landbruksstøtten og landbruksproduksjonen, som noen gang er gjennomført i Norge, skriver innsenderne. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

MDG har kommet med tungt skyts mot norske bønder. Det er bare trist. Norske husdyr står for omtrent 4–6 prosent av klimagassutslippene i Norge, mens fossile kilder står for 80 prosent.

MDGs talsperson Arild Hermstad framsetter noen merkelige påstander i Dagbladet, når han insinuerer at regjeringen og norske bønder ikke er opptatt av å løse klimautfordringene.

MDG vil ha kjøttfri sone og skrote statsstøttet opplysningsarbeid som fremmer kjøtt og egg i kostholdet. MDG hevder vi er «altfor kjøttavhengig» og vil at forbrukerne skal spise mye mindre kjøtt. For å få til dette vil MDG ha en omlegging av landbrukspolitikken og økte priser på kjøtt.

Vi vil advare mot denne politikken, som vil medføre den største sentraliseringen av landbruksproduksjonen og landbruksstøtten som noen gang er gjennomført i norsk historie.

Hermstad påstår at landbruket ikke vil omstille seg. Det faller på sin egen urimelighet. Landbruket både må og vil tilpasse seg klimaendringer, og jordbruket har redusert sine klimagassutslipp over flere tiår. I 2019 inngikk jordbruket en historisk og ambisiøs klimaavtale med staten der de forplikter seg til å kutte i klimagassutslippene og øke opptaket av karbon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer