Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Vil Microsoft kjøpe opp EA?

Ryktene svirrer i markedet.

|||(Dagbladet.no): I går spredte rykter seg om at Microsoft snuser på å kjøpe opp spillgiganten Electronic Arts (EA), og som et resultat steg EA-aksjene med over sju prosent ved dagens slutt.

- Det er snakk om at Microsoft kan være interesserte i å kjøpe Electronic Arts. Det er ubekreftede rykter, men det er ute i markedet, sier Frederic Ruffy i WhatsTrading.com i New York til Reuters.

Også på europeiske børser spredte ryktene seg i går, men Microsoft-aksjen endte likevel med en knapp nedgang på 0,05 prosent.

Dersom er slikt oppkjøp blir en realitet, vil det i praksis bety at noen av verdens mest solgte spillserier som «Fifa», «NHL», «Need for Speed», «Tiger Woods PGA Tour», «Rock Band» og «Burnout» kan bli eksklusive til Xbox 360 og Windows.

Om noe sånt skulle skje, ville konsollene til Microsofts konkurrenter, Sonys PlayStation 3 og Nintendos Wii, miste store deler av sine spillkataloger.

Microsoft har de siste årene brukt store penger for å sikre å få spillutgivelser på sin konsoll. De bladde blant annet opp 50 millioner dollar for at de to «GTA IV»-episodene skulle utgis bare på Xbox 360, og har sørget for å tidligere eksklusive PlayStation-serier som «Metal Gear Solid» og «Final Fantasy» over på sin konsoll.

Om Microsoft nå blar opp for EA, vil det innebære store penger. EAs mange spillserier ender hvert år opp på mestselgerlistene. Inntil nylig var selskapet verdens største spillutvikler, inntil Activsion slo seg sammen med Vivendi og lagde det som nå er verdens største, Activision Blizzard - som blant annet utgir «World of Warcraft».

EA-SJEF: John Riccitiello har siden han overtok sjefsstolen i EA gjennomført en rekke tiltak for å øke kvaliteten på selskapets spill. Foto: REUTERS/Danny Moloshok/SCANPIX
EA-SJEF: John Riccitiello har siden han overtok sjefsstolen i EA gjennomført en rekke tiltak for å øke kvaliteten på selskapets spill. Foto: REUTERS/Danny Moloshok/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling