Tom Cruise

Vil møte Erna Solberg

Tom Cruise ønsker å prate om «Mission Impossible 7» og Norge som destinasjon for filminnspillinger.

HER SKADER HAN SEG: Tom Cruise slo seg hardt under et stunt, da han etter et fall smeller inn i en kant. Nå må han utsette filminnspilling på Preikestolen i Lysefjorden. Video: Splash DV Les hele saken her: http://www.dagbladet.no/kultur/68594053 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Skuespiller og superstjerne Tom Cruise har planer om å filme scener til «Mission Impossible 7» i Norge i september. I den anledning ønsker Cruise gjerne en prat med statsminister Erna Solberg om innspillingen og Norge som innspillingsland, melder Bergens Tidende.

Det kommer fram i et brev til Statsministerens kontor fra det norske linjeprodusentselskapet True North Norway. «Mission Impossible 7» kan få 49 millioner kroner refundert fra Norsk filminstitutt etter innspilling av scener i Norge.

Synes Norge fungerer

Hva Cruise vil prate med Solberg og er uvisst, men hvor lenge amerikanske skuespillere kan oppholde seg i Norge, skal være en av utfordringene for innspillingen av «Mission Impossible 7», får Dagbladet opplyst.

- Vi synes det er rart at amerikanske journalister kan jobbe i Norge i tre måneder, mens skuespillere ikke kan det, sier True North Norway-produsent Per Henry Borch til Dagbladet.

- Jeg tror kanskje de gjerne skulle lagt mer av filmen til Norge, hvis de kunne blitt lenger, legger han til.

I snitt tar det 30 dager å spille inn en norsk film, sier Borch. 60 dager for store filmer, og 90 for TV-serier. Lovverket tillater imidlertid bare 14 innspillingsdager med skuespillere fra USA, sier Borch.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer