- Vil parodiere Mette-Marit

Denne jula er komiker Robert Gustafsson klossete svenske i «TV2-nøttene», men han drømmer om å parodiere kronprinsesse Mette-Marit.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STOCKHOLM (Dagbladet): Det er i slutten av intervjuet, og vi spør om det er en kjent nordmann Robert Gustafsson brenner etter å parodiere. Og av alle karakterer på andre siden av grensen, er det én han fascineres spesielt av.

-  Jeg kunne tenke meg å parodiere Mette-Marit. Det er fordi jeg ser visse likheter mellom meg og henne visuelt. Nesa hennes har jeg, og hun er ganske lang også. Jeg kunne tenke meg å lage en «klampig, klumpig» Mette-Marit, som er med på innvielser og må klippe bånd, sier Gustafsson.

-  Så du har ingen skrupler med å gjøre narr av de kongelige?

-  De er jo makthavere. Men det er forskjell på gjøre narr av og drive gjøn med. Det kunne for eksempel handle om en innvielse eller tale som ikke gikk som den skulle. Vi har jo en konge her i Sverige som ofte driter seg ut, fordi han er så nervøs på slike begivenheter.

Julenøtter

Vi har tatt turen til Stockholm der komikeren er fullt opptatt med prøver til den svarte farsen «Lögn i helvete!» som har premiere 19. januar på Vasateatern.

Robert Gustafsson har fått priser i Sverige. Han begynte sin karriere i barne-TV hos broderfolket. Svensken som for alvor ble kjent i Norge som den sensasjonsjagende nyhetsreporteren Classe Ekmann i «Åpen post» på NRK1 i 2002, er denne jula å se som Bertil Svensson sammen med Espen Eckbo & Co i «TV2-nøttene». Julenøttene har vært ett av de mest sette programmene på TV2 i jula. Den svært lite praktiske figuren som gir mer eller mindre gode råd om alt som har med jula å gjøre, har han hatt på repertoaret lenge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer