Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Whatsapp-oppdatering:

Vil ramme millioner av brukere

Ny oppdatering betyr slutten for eldre smarttelefoner.

MISTER TILGANG: En ny, omfattende oppdatering i Whatsapp vil ramme brukere over hele verden. Foto: Reuters/NTB Scanpix
MISTER TILGANG: En ny, omfattende oppdatering i Whatsapp vil ramme brukere over hele verden. Foto: Reuters/NTB Scanpix Vis mer

Eldre versjoner av Android- og iOS-enheter vil miste tilgangen til Whatsapp den 1. februar, melder The Independent. Endringen gjelder også samtlige Windows-telefoner.

Årsaken er en omfattende oppdatering i appen.

Whatsapp sier selv at endringen er nødvendig for å sikre sikkerheten til brukerne. De oppfordrer alle til å oppdatere telefonene sine til det nyeste operativsystemet.

Enkelte funksjoner kan slutte å fungere «når som helst» etter 31. januar, uttaler selskapet på sin hjemmeside. Det er fordi de ikke lenger kommer til å utvikle appinnholdet for eldre operativsystemer.

iPhone 6 eller nyere

«Dette var en tøff avgjørelse for oss, men den riktige for å gi folk bedre måter å holde kontakten med venner og familie på gjennom Whatsapp», sier selskapet ifølge The Independent.

For iPhone-brukere trer endringen i kraft for telefoner som har iOS 8 eller eldre. Det vil si at alle med en iPhone 6s eller nyere trygt kan fortsette å bruke Whatsapp som vanlig.

For Android-telefoner gjelder app-stoppen for versjoner eldre enn 4.0.3.

Verdens største meldingstjeneste

Den populære meldingsappen ble grunnlagt i 2009 av amerikanerne Brian Acton og Jan Koum. I 2014 kjøpte Facebook appen for 19 milliarder dollar - selskapets dyreste kjøp til da.

Per 2017 hadde Whatsapp 1,5 millarder aktive brukere hver måned, ifølge nettsiden Business of Apps. Disse er igjen fordelt på 180 land. Det gjør dem til verdens største meldingstjeneste, hakket større enn Facebooks Messenger.

Appen har gått fra å være en rein status- og meldingstjeneste til å inkludere blant annet videosamtaler og gruppesamtaler. I 2020 har de meldt at de vil lansere flere nye funksjoner, blant annet automatisk sletting av meldinger.