Vil redde kulturbyen

BERGEN (Dagbladet): I dag vil ledelsen for de tre store kulturinstitusjonene i Bergen sette seg sammen for å diskutere en redningsaksjon for Kulturby Bergen2000. - Vi må glemme alt som har vært og dele ut nye kort, sier styreleder Dag Steinfeld ved Den Nationale Scene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Samtidig må vi få inn krefter som kan jobbe svært intenst og målrettet. Klokka er allerede fem på tolv, sier Steinfeld.

Etter mye krangel med deler av styret for Kulturby Bergen2000 (KB2000) om størrelsen på administrasjonen, valgte direktør Morten Walderhaug å trekke seg fra jobben med umiddelbar virkning tirsdag kveld.

Historie

Dag Steinfeld legger ikke skjul på at han er fornøyd med den beslutningen.

- Walderhaug har ikke vist forståelse for at Bergen allerede er en kulturby med flere hundre års historie, og at den fremste kompetansen sitter ved Den Nationale Scene, Festspillene og Harmonien, sier han.

Allerede i august i fjor mente teatersjef Bentein Baardson at tida for et samarbeid begynte å bli farlig kort. Derfor sendte han et brev til kulturbydirektøren der han understreket behovet for å ta avgjørelser slik at ønskede prosjekter kunne bli igangsatt, men han fikk ikke et svar som var tilfredsstillende.

Leirføtter

- I dag frykter jeg at hele prosjektet kan være en koloss på leirføtter. Kulturbyadministrasjonen har valgt å holde hele programmet hemmelig fram til månedsskiftet februar/mars. Jeg er redd for at de har lagt mest vekt på naustvandring i fjæresteinene i Nordhordland. Med all respekt for middelalderbygg ved sjøen, så vil vel ikke det kunne kalles en kulturbegivenhet i stort internasjonalt format, sier Dag Steinfeld.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer