Vil redde rocken

- Glansen har forsvunnet fra rocken, fastslår Kåre & The Cavemen. Ballader og hipphopp fyller radiokanalene og man får taperstempel av å gå på konsert, mener de. Nå vil de endre dagsordenen.

- Det er veldig mye trist norsk musikk som kommer ut. Men vi er ikke hypp på å være et typisk norsk band som er på nedadgående kurs allerede på andreplata, understreker et heltent Kåre & The Cavemen. Etter å fått verstingrykte og blitt genierklært for to år siden, er de stinne av ambisjoner, adrenalin og overskudd.

- Vi vil bringe gløden tilbake i rocken. Med den nye plata er vi rett og slett sultne på å kicke litt ass.

Alpinheisteft

Cavemens lenge etterlengtede andrealbum, «Gallery Oslo», er nå ferdiginnspilt. Plata blir imidlertid ikke utgitt før 16. februar neste år. Men allerede nå frister bandet med en forsmak, nemlig singelen «Filadelfia», der instrumentalbandet for første gang synger. Med den håper de å omvende de formateringsorienterte radiostasjonene til å spille rock.

- Han som har mikset singelen vår, Hans Olav Grøttheim, har alpinheisteft, så den bør ha et stort radiopotensial, konkluderer de. «Filadelfia» beskriver de som en anti-streiting-låt med et nærmest religiøst preg over seg.
- Men det er også en partylåt, så den bør være for alle, reklamerer bandets talsmann, gitarist og nå også vokalist sammen med Anders Møller, Knut Schreiner.

Oslo-skive

Det kommende albumet betegner Harestua-bandet som en ekte Oslo-plate.

- Vi er opprinnelig fra Harestua, men representerer likevel Oslo sterkere enn noe annet band. deLillos - greit nok - men det er noe helt annet. Dette er en røff og urban skive der vi tar et endelig farvel med surfmusikken, erklærer bandet fra sin base i Endless studio på Grønland, Oslo øst.

- Nitrist! Slik betegner Cavemen den jevne rockekonsert de har gjestet som publikummere i 1998. De er bekymret for hvordan menn med gitar har mistet mye av sin tidligere så imponerende aura.
Ergo har de selv en misjon; rockekonserten som et loser scenario skal være ikke-eksisterende når Cavemen legger ut på veien igjen neste år.

- Vi har Norges råeste rockemanager og vi har landets beste plateselskap. Nå er det bare opp til oss sjøl hva vi får ut av det, avslutter de.

<B>FILADELFIA-MENIGHETEN:</B> Kåre & The Cavemen er tilbake; de mener deres nye singel har religiøse undertoner.