Vil røpe Dianas elskere

LONDON (Dagbladet): Prinsesse Dianas gamle venn og elsker, James Hewitt, vil gi ut en ny bok med intime avsløringer om prinsessens kjærlighetsliv. Den avdøde prinsessen skal ha fortalt ham om seks av sine elskere da ekteskapet med Charles knirket. Dette vil Hewitt at folk skal få lese.

- Sviker, kalte prinsesse Diana sin gamle venn James Hewitt da han kom med den forrige boka si. Nå vil han gjøre det igjen, avsløre hva prinsessen fortalte ham i fortrolighet mens de var nære venner.

Ifølge flere britiske aviser skal det nå være særdeles høy aktivitet på Buckingham Palace, og blant juristene til prins Charles, for å få tak i Hewitts manus før de kommer ut til offentligheten.

Juristene frykter nemlig at den tidligere offiseren har funnet et smutthull i åndsverkloven som gjør at han på lovlig vis kan avsløre innholdet i 65 private brev. Sendt til ham fra prinsesse Diana.

Fortrolig venn

Da ekteskapet mellom Diana og Charles knirket på det verste, betrodde prinsessen seg til en hun oppfattet som en fortrolig venn. James Hewitt mottok 65 brev fra sin fortvilte venninne. Her fortalte hun om sine innerste tanker. Hun avslørte også flere forhold til andre menn enn prins Charles.

Hvis James Hewitt gir ut sin andre Diana-bok, bryter han sitt løfte til prinsessen, ettersom han lovet henne aldri å utlevere det han har mottatt i den dypeste fortrolighet.

Hewitt skal allerede ha mottatt en halv million pund for avisrettigheter på boka. I tillegg kommer han angivelig til å tjene en million pund på en utgivelse.

Det vil si at han kommer til å håve inn godt over femten millioner kroner på å utlevere prinsesse Diana.

Familiekritikk

Brevene fra Diana inneholder også prinsessens synspunkter og tanker om de andre medlemmene av det britiske kongehuset. Blant annet skal hun ha pekt ut svigerfar, prins Philip, som hatobjekt nummer en. Dronningmoren skal også bli omtalt i kritiske ordelag av Diana.

Det skal også komme fram nye opplysninger om når vennskapet mellom prinsessen og Hewitt startet. I sin forrige bok, «Princess in Love», hevdet James Hewitt at vennskapet startet da de traff hverandre i et selskap i 1985. Han skal ha blitt invitert hjem til prinsessen like etterpå og fortalte at det straks oppsto søt musikk.

Nå hevder imidlertid den tidligere offiseren at han var en nær venn av Diana lenge før hun giftet seg med prins Charles. Prinsessen og Hewitt skal ha truffet hverandre på polokamper mens Diana var forlovet med den britiske tronarvingen. Forholdet mellom de to ble slutt i 1991.

Gravstedet

Det er ikke bare Hewitt som nok en gang sjokkerer britene med sine avsløringer. Dianas eksmann skal ha fortalt nære venner at han ennå ikke har besøkt prinsessens gravsted. Angivelig skal Charles være for tynget av skyld til å greie den emosjonelle påkjenningen ved å ta en tur til Althorp.

Prinsen skal være plaget av at de to ikke hadde greid å skvære opp før hennes brå død.

Samtidig kjemper prinsesse Dianas mor for at det britiske folk ikke skal glemme hennes datter.

- Bygg et minnesmerke for min Diana, ber Frances Shand Kydd.

Dodi minnes

Dodis far, forretningsmannen Mohammed al-Fayed, er også opptatt av at det britiske folk ikke skal glemme Diana og sønnen Dodi.

Harrods-millionæren al-Fayed vil ikke slippe teorien om at Dodi og Diana ble likvidert etter ordre fra den britiske kongefamilien med hjelp fra britisk etterretningstjeneste.

I går gikk han nok engang ut i pressen og fortalte om hvordan sjåføren skal ha blitt bestukket for å gjennomføre den fatale bilturen.

- Jeg tenker på min sønn hver dag. I morgen skal vi ha en stille minnestund ved Dodis grav, forteller Mohammed al-Fayed til britiske aviser.

FIKK PREMIE: Major James Hewitt mottot en polopris fra Diana i 1991, bivånet av prins William.