Vil rydde opp i bokbransjen

Forbrukerrådet støtter Konkurransetilsynet, og går inn for at fastprissystemet på bøker skal avvikles.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Dermed har rådet kastet seg inn på Konkurransetilsynets side i striden om bokbransjens rett til å opprettholde faste priser på bøker. Forbrukerrådet mener den nåværende bransjeavtalen virker begrensende på konkurransen.

Instansene mener at bokbransjeavtalen hemmer salget, verdiskapningen og nyskapningen i bokbransjen, og tror salget av norske bøker sannsynligvis vil bli vesentlig større dersom fastprissystemet blir avviklet.

- Det er behagelig ikke å skulle konkurrere på pris, men det gjør at kundene ikke kan opptre rasjonelt, sier seksjonssjef Jan Schrøder i Forbrukerrådet.

Han sier fastprissystemet også fører til urimelig høye priser. De siste årene har prisen på bøker steget mer enn prisene på andre varer og tjenester.

- I dag eier de store forlagene bokhandlere, og da er det uheldig at bransjen selv regulerer prisene. Den enkelte bokhandler bør selv bestemme prisen i forhold til øvrige kostnader og inntjening, sier Schrøder.

(NTB)

BILLIGERE:</B> Skolebøker kan falle mye i pris om bokavtalen faller.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer