Vil saksøke svensk tabloidavis

Marie Fredriksson krever en halv million kroner og en unnskyldning på Expressens førsteside.

Artisten Marie Fredriksson, den ene halvdelen av den svenske superduoen Roxette, er forbanna på tabloidavisa Expressen for det hun mener er spekulasjoner og rene løgner, melder det svenske nyhetsbyrået TT.

Hun krever en halv million kroner i erstatning samt en unnskylding på førstesida, etter at avisa i januar skrev at hun på nytt var rammet av kreftsvulster i hjernen.

Marie ble behandlet for en kreftsvulst i fjor høst. Expressen hadde imidlertid ingen grunn til å tro eller skrive at hun igjen ble behandlet for kreft i januar, hevder hun selv.

Uten rot i virkeligheten

Fredrikssons advokat Leif Silbersky skriver i et brev til Expressens sjefredaktør, Otto Sjöberg, at artisten har reagert med forferdelse og sinne etter artiklene.

Ifølge advokaten er artiklene et sammensurium av fakta, spekulasjoner og rene løgner, som Marie Fredriksson oppfatter som støtende og integritetskrenkende.

Hun har nå til hensikt å saksøke avisa. Men ifølge advokaten kan tabloidavisa unngå en rettssak dersom hun får publisert en unnskyldning på avisas førsteside. Men hun krever uansett i tillegg 500.000 kroner i skadeserstatning samt dekning av sine advokatutgifter.

Den halve millionen skal ifølge brevet fra advokaten gå til det svenske Cancerfonden.

Foto: SCANPIX