Vil samle grasrota i Kultur-Norge til en maktfaktor

Fikk en million kroner av kulturministeren torsdag.

KULTUR-NORGE VISER MUSKLER:  Kulturalliansen består av krefter innenfor det frivillige kulturlivet som ønsker å samle seg under en felles paraplyorganisasjon. Nå har de fått en million kroner av kulturminister Thorhild Widvey. Bak ser vi statssekretær Bjørgulv Vinje orgundvaag. Før øvrig ser vi generalsekretær Magnar Bergo i Norsk Musikkråd, generalsekretær Helen Hansen i Norsk Amatørteaterforbund, generalsekretær Eli Ulvestad i Noregs Ungdomslag, generalsekretær Frode Aleksander Rismyhr i Frilynt og daglig leder Kjærsti Evjen Gangsø i Studieforbundet kultur og tradisjon. Foto: Anders Grønneberg
KULTUR-NORGE VISER MUSKLER: Kulturalliansen består av krefter innenfor det frivillige kulturlivet som ønsker å samle seg under en felles paraplyorganisasjon. Nå har de fått en million kroner av kulturminister Thorhild Widvey. Bak ser vi statssekretær Bjørgulv Vinje orgundvaag. Før øvrig ser vi generalsekretær Magnar Bergo i Norsk Musikkråd, generalsekretær Helen Hansen i Norsk Amatørteaterforbund, generalsekretær Eli Ulvestad i Noregs Ungdomslag, generalsekretær Frode Aleksander Rismyhr i Frilynt og daglig leder Kjærsti Evjen Gangsø i Studieforbundet kultur og tradisjon. Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det frivillige kulturlivet ønsker å organisere seg etter modell av Idretts-Norge.

Samhold gir styrke I går sørget kulturminister Thorild Widvey for starthjelp til organisasjonen Kulturalliansen ved å bevilge en million kroner til å utrede en ny paraplyorganisasjon.

- Jeg har tro på aktører som vokser sammen nedenfra, og som samlet gir større styrke, sa Widvey da hun møtte Kukturalliansen

Idretten i Norge med Idrettsforbundet på toppen med en rekke særforbund nedover er godt organisert, og evner derfor langt bedre enn det frivillige kulturlivet å samle seg rundt én stemme.

En felles plattform Kulturalliansen består av krefter innenfor det frivillige kulturlivet, representert med Norges Ungdomslag, Norsk Musikkråd, Norsk Amatørteaterforbund, Frilynt Norge og Studieforbundet kultur og tradisjon.

- Vi er veldig fornøyd med å få en million til arbeidet med å utrede en felles plattform for det frivillige kulturlivet, sier Eli Ulvestad, generalsekretær i Norges Ungdomslag og leder av Kulturalliansen.

Nå skal Kulturalliansen kartlegge behovet for en ny kulturorganisasjon, og regner med at sonderingen er ferdig om et år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer