Anmeldelse: Bukkene Bruse drar til Syden

Vil selge som hakka geitemøkk

Mens hele Norge drar til seters, reiser Bukkene Bruse til Syden. Med brask og bram og sedvanlig supersjarm.

TIL SYDEN: Bukkene Bruse drar verken til seters eller på badeland i ny bok. Illustrasjon fra boka
TIL SYDEN: Bukkene Bruse drar verken til seters eller på badeland i ny bok. Illustrasjon fra boka Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Bjørn F. Rørvik og Gry Moursunds Bukkene Bruse har blitt en av Norges aller største barneboksuksesser, og 11 år etter at den første boka kom ut, er serien nesten like kjent som eventyret den er basert på. Iallfall hos målgruppa.

Viraken skal ha kommet brått på forfatter og illustratør, men fra utsiden er det ikke vanskelig å peke på suksessingrediensene: Få andre norske småbarnsserier klarer å mikse spenning og humor på like uhøytidelig, sjarmerende og visuelt slående vis. De får det til å se så lett og tilforlatelig ut, enda så mange detaljer det er som spiller sammen i en gjennomført helhet. Det gjelder også den nye og fjerde boka i serien - med enkelte unntak.

Hopper bukk over corona

Etter å ha vært på badeland, gamlehjem og begynt på skolen, er bukkene klare for en lenge planlagt sydentur. I Bruse-universet finnes visst ikke corona, derimot er oppslagene pepret med feriereferanser som vil være lett gjenkjennelige for flere av de eldste, men kanskje ikke for så mange av de yngste leserne akkurat dette året.

Samma det, for å si som den mellomste bukken. Du trenger ikke ha vært i Syden selv, for å ha moro av denne sydenturen. Noe av det som har gjort bukkebøkene til en innertier blant barnehagebarna, er jo nettopp måten de snakker til kjerneleserne sine på. Med deres språk, blikk og humor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer