Vil sende gamle dataspill til palestinerne

- Vi vil gi vår skjerv.

DATAHJELP: Aslak Borgersrud (t.v.) er mest kjent fra gruppa Gatas Parlament (bildet). Men han har også et spillprogram på Radio Nova, sammen med fire andre. Nå vil radiopraterne sørge for at palestinske barn får glede av nordmenns utdaterte dataspill. Foto: ANDREA GJESTVANG
DATAHJELP: Aslak Borgersrud (t.v.) er mest kjent fra gruppa Gatas Parlament (bildet). Men han har også et spillprogram på Radio Nova, sammen med fire andre. Nå vil radiopraterne sørge for at palestinske barn får glede av nordmenns utdaterte dataspill. Foto: ANDREA GJESTVANG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Svært mange nordmenn har latt seg engasjere av situasjonen til palestinerne.

Men Aslak Borgersrud - blant annet kjent fra Gatas Parlament - har funnet en litt annen måte å hjelpe, enn de fleste andre.

Gir bort gamle konsollerSammen med kollegene i spillprogrammet «Spillmatic» på Radio Nova, har han satt igang en innsamlingsaksjon for å sende gamle Playstation 2-, Gamecube- og Xbox-konsoller til barna på Vestbredden.- Jeg var på Vestbredden i forrige uke, og stemninga var, ikke overraskende, ikke noe særlig god. Det er klart at mange har venner og slektninger i Gaza som har vært utsatt for mye. Men mange er også redde for hva som kan skje neste gang. Folk sliter med å sove om natta og har det kjipt, sier Borgersrud.

- Så jeg tenkte: Er det noe vi kan gjøre for å bidra? Vi fant ut at vi skulle gå gjennom skapene våre, snakke med spillfolk og se om vi har noe vi kan gi bort. Og det er det veldig mange som har. Forrige generasjons spillutstyr her, er som en drøm der. Det som selges i butikkene er stort sett dårlige piratkopier av de dårligste maskinene vi kasta for ti år siden, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer