Vil sette av 25 millioner for å gjøre Norge synlig på bokmesse

Kulturministeren har snudd i saken. Vil lobbe for at Norge blir hovedland i Frankfurt i 2019.

- VIKTIG: Kulturminister Torhild Widvey ønsker å bevilge 25 millioner kroner for at Norge skal kunne bli hovedland ved bokmessa i Frankfurt i 2019. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
- VIKTIG: Kulturminister Torhild Widvey ønsker å bevilge 25 millioner kroner for at Norge skal kunne bli hovedland ved bokmessa i Frankfurt i 2019. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Før sommeren kom nyheten om at flere norske aktører pusher på for at Norge kan bli hovedland ved bokmessa i Frankfurt.

Det statsstøttede og ikke-kommersielle senteret for norsk litteratur i utlandet, NORLA, har vært største pådriver for å få kulturdepartementet til å søke om at Norge kan bli hovedgjesteland ved bokmessa i Frankfurt i 2019.

Men kulturdepartementet har tidligere vært lunkne til å støtte planen, noe de har fått sterk kritikk for av Ap-politiker Anniken Huitfeldt.

Nå har likevel kulturministeren bestemt seg for å støtte forslaget. I høst ble det klart at hun vil bevilge 25 millioner kroner for at Norge skal kunne bli hovedland i 2019.

- Det er viktig for både Norge, norsk litteratur og norsk kultur generelt å bli hovedland ved Frankfurtmessa. Det er grunnlaget for at jeg reiser til Frankfurt, sier Thorhild Widvey (H) som i dag deltar på den tyske messa.

Får profilering Den store bokmessa har hvert år et land som hovedgjest, og kunst- og kulturlivet fra det aktuelle landet får en egen paviljong og betydelig profilering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer