Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Forbereder actiongrøsser med handling i Oslo:

Vil sette Slottet i brann i kommende actiongrøsser

Kathrine Sørland er tiltenkt en tøff hovedrolle når prosjektet «Infisert» når lerretet.

I BRANN: Det vil gå hardt utover både Slottet og Oslo i den nye actiongrøsseren «Infisert». TEGNING: Fredrik Dahl Tyskerud 
I BRANN: Det vil gå hardt utover både Slottet og Oslo i den nye actiongrøsseren «Infisert». TEGNING: Fredrik Dahl Tyskerud  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Produsent Simon Kroff forteller om action/grøsser-prosjektet han og regissør Robert Rønning er i gang med:

- Der de fleste skrekkfilmer foregår på steder som et hotell, ute i skogen eller inne i et hus, ønsker vi å la handlingen utspille seg i Oslos gater. Det gjenkjennelige miljøet kan også bidra til en skremmende effekt, sier Kroff.

Store navn

Prosjektet er på et tidlig stadium av utviklingen, men Kroff og Rønning har allerede knyttet til seg kjente skuespillere i store roller:

Modell og programleder Kathrine Sørland er tiltenkt hovedrollen. Hun debuterte med nettopp Robert Rønning som regissør, i kortfilmtrilogien «Skriften på veggen» fra 2014. Også Ingar Helge Gimle har fått tildelt en rolle i filmen.

- Akkurat nå er vi i prosessen med å spille inn en kort pilot, som vi så kan ta med rundt til investorer og produksjonsselskaper for å selge inn konseptet, forteller Kroff.

MED I KORTFILM: Haddy N'jie er én av tre kjente kvinner som dukker opp i kortfilmen «Skriften på veggen». Video: Robert Rønning Vis mer

Slottet i brann

Handlingen i den planlagte kinofilmen legges til et postapokalyptisk Oslo, altså en norsk hovedstad i tida etter at en katastrofal hendelse har satt sitt preg på bymiljøet. Byen sliter også med en epidemi som fjerner det menneskelige i menneskene. Det kan få menneskene til å fremstå som zombier.

På en av konseptskissene ser man Slottet i ruiner, i en planlagt scene som skal involvere rundt 200 statister.

Arbeidstittelen for prosjektet akkurat nå er «Infisert».

Stor tro

Ingar Helge Gimle sier til Dagbladet at han takket ja til det han synes virker som et spennende prosjekt, selv om lite fremdeles er avklart om budsjett og innspillingsdatoer.

- Jeg sier ja takk til nesten alle roller jeg får, og det virket som et morsomt grep med en zombiefilm fra Norge, sier Gimle, som har stor tro på Kathrine Sørland i hovedrollen:

- Jeg skal spille hennes sjef, tror jeg. Jeg tror det blir råstilig. Hun er veldig vakker, hyggelig, dyktig og kjempehumoristisk. Vi har holdt på i et år med forarbeidet, og har møttes for å ta bilder sammen til prosjektet. Jeg tror hun vil gjøre det kjempebra.

Dermed kan det bli tøffe tak for Oslo på film i tida framover: Nylig ble det også klart at filmprosjektet «Skjelvet» har fått nær 14 millioner kroner i produksjonstilskudd fra Norsk filminstitutt. Filmen omhandler et jordskjelv som rammer Norges hovedstad, og produseres av Fantefilm, som også sto bak katastrofefilmen «Bølgen».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!