Vil skape diskusjon om barnemisbruk og pedofili

Haugesund: Seksualisering av unge jenter i 12-13-årsalderen og voksnes ansvar er det vanskelige temaet den canadiske regissøren Jack Blum tar opp i sin omdiskuterte film «Babyface».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Filmen som ble vist under Filmfestivalen i Haugesund mandag, skapte furore i Cannes der flere reiste seg og gikk i avsky under premieren. Også under visningen i Haugesund forlot en håndfull seere kinosalen.

Selv sier Blum til NTB at han er takknemlig for den debatt filmen har skapt både i Europa og i hjemlandet Canada. Hans hensikt med filmen er at den skal skape diskusjon om hvordan man skal snakke om misbruk av barn, om pedofili, og om seksualitet.

Filmen har flere paralleller til den omdiskuterte Lolita-filmen som har premiere i Oslo, Bergen og Trondheim 4. september. «Babyface» har foreløpig ingen distributør i Norge, så det er høyst usikker om den blir tilgjengelig for det norske kinopublikum.

Trekantforhold

- Nyinnspillingen av «Lolita» er konsentrert om den mannlige hovedpersonen Humbert Humbert, mens vi forsøker å vise hvordan et forhold mellom en voksen mann og en 13 år gammel jente føles for henne, sier Blum.

Regissøren har skrevet manuset til «Babyface» sammen med Sharon Corder, og han understreker at filmen er blitt til gjennom et samarbeid mellom mann og kvinne. De har arbeidet med filmen i hele sju år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer