Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

DEBATT

Debatt: Lærerkrav

Vil skjerpe opptakskravene også i norsk og engelsk

Vi må ha høye ambisjoner for barna våre – og vi må ha høye ambisjoner for lærerne i den norske skolen.

Blir profesjon: Fra og med neste høst innføres femårig mastergradutdanning for alle grunnskolelærere, skriver kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Blir profesjon: Fra og med neste høst innføres femårig mastergradutdanning for alle grunnskolelærere, skriver kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer
Meninger

EKSTERNT BIDRAG: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et innlegg i Dagbladet mandag 17. oktober er lærer Asbjørn Almås kritisk til det skjerpede karakterkravet i matematikk på lærerutdanningen.

Fra i høst måtte søkerne ha minimum karakteren fire i matematikk fra videregående skole for å komme inn på lærerutdanning. Almås skriver i sin kommentar at norsk skole trenger gode lærere i alle fag, ikke bare i realfag. Det er jeg helt enig med ham i. På sikt vil regjeringen skjerpe opptakskravet også i fagene norsk og engelsk for å komme inn på lærerstudiet.

Lærerne har en av de aller viktigste jobbene i samfunnet vårt. Etter endt utdanning skal barna våre være rustet til å ta del i et høyteknologisk kunnskapssamfunn i rivende utvikling.

Vi må ha høye ambisjoner for barna våre – og vi må ha høye ambisjoner for lærerne i den norske skolen. En kunnskapsskole der elevene lærer mer enn i dag, er et av regjeringens viktigste mål.

Da må vi få de beste studentene til å velge læreryrket, og vi må sørge for at fremtidige lærere har en solid faglig og pedagogisk ballast. Fra neste høst innfører regjeringen derfor femårig mastergradsutdanning for alle grunnskolelærere.

Sammen med skjerpede opptakskrav vil dette bidra til å heve statusen på lærerutdanningen – og på læreryrket.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!