Vil skrive bok inspirert av Apenes-drapet

«Pitbull-Terje»-forfatter røper ny bokidé.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Da jeg så overskriften, tenkte jeg: Herregud, dette er jo akkurat innenfor det jeg jobber med, sier forfatter Endre Lund Eriksen til Dagbladet.no, om gårsdagens artikler om Apenes-drapet.

Gårsdagens store nyhetssak var oppklaringen av drapet på Inger Johanne Apenes. Drapsmannen tilstod etter å båret på hemmeligheten i 29 år. Da det skjedde var han bare 13 år.

Den svært uvanlige historien fikk Endre Lund Eriksen til å gjøre noe som heller ikke er særlig vanlig: Å fortelle om en ny bok straks etter at han fikk ideen til den. I dag la han ut et innlegg på Forfatterbloggen, hvor han forteller at han planlegger å skrive en bok som er inspirert av Apenes-drapet.

- Jeg jobber mye med historier om barn som har det vanskelig. Det er mange sider av denne saken som er interessante rent psykologisk. Hva gjør det å ha drept noen med et menneske? Selv politiet ikke fant fram til ham, tror jeg ikke han slapp unna. Han må ha slitt med skyldfølelse for det han hadde gjort. Og hvordan er det for en far å oppleve at sønnen plutselig sier at han har drept noen? sier Lund Eriksen til Dagbladet.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer