Vil sparke NRK-sjefer

I går kveld ble de NRK-ansattes forhold til ledelsen ytterligere tynnslitt. - Hele direktørgruppa må gå av, krevde NRK-journalistenes årsmøte.

Aldri før har NRKs største fagforening kommet med sterkere utfall mot ledelsen. NRKJ organiserer journalistene, og har 1400 medlemmer.

«På grunn av den økonomiske situasjonen har NRKJ ikke tillit til dagens ledelse. Kringkastingssjefens og direktørenes manglende økonomiske styring har ført til at 300 årsverk er foreslått fjernet,» skriver journalistlaget, som krever at styret vurderer om det er riktig å fortsette med dagens toppledergruppe.

Sparke ti sjefer

Fra før har også Kringkastingens Landsforening, med vel 1000 medlemmer, mer enn antydet at de ønsker ledelsens avgang.

I praksis vil NRKJ ha sparket ti direktører, deriblant NRK Futurum-direktør Tor Fuglevik, fjernsynsdirektør Hans Tore Bjerkaas, NYDI-direktør Tom Berntzen og programdirektør Kari Werner Øfsti.

- Død bjørn

- Avtroppende Einar Førde har vi ikke tenkt på i denne sammenheng. Det har ingen hensikt å skyte en død bjørn, sier NRKJ-leder Eva Stabell.

- Årsaken til denne uttalelsen er at vi vanskelig kan samarbeide med direktører som skal redusere med minimum 300 stillinger, samtidig som de viser at de ikke kan styre budsjetter og foreta programplanlegging. Vi er nødt til å trygge framtida vår, og unngå at dette skal skje om og om igjen, sier Stabell.

I dag kan det bli hett på årsmøtet når styremedlem Christian Thommessen kommer for å snakke til NRKJ-medlemmene om NRKs framtid. Styreleder Torgeir Reve var ikke tilgjengelig for kommentar i går kveld.

sverre.gunnar.haga@dagbladet.no

#

MISTILLIT: Eva Stabell, i spissen for NRKJ, vil sparke NRK-direktørene. # Foto: OLA SÆTHER