Vil spille bad guy

Ari Behn drømmer om å spille bad guy i film, og kjendisregissør Harald Zwart gir gjerne prinsessegemalen er filmrolle.

I høst får Ari Behn sin første rolle som skuespiller i filmen «Tommys inferno». Forfatteren har imidlertid ikke fått tildelt mer enn én replikk, og berømmelsen på skjermen varer i fem sekunder. Ifølge Behn selv er det riktignok en avgjørende replikk. Han får full støtte av kompis Harald Zwart.

-  Det er akkurat som med haien i «Haisommer», vet du, skyter han inn.

Behn har likevel rukket å få smaken på skuespillerlivet, og kaster seg gjerne ut i nye prosjekter hvis den rette rollen dukker opp.

Ari som tysk manager

-  Hva er drømmerollen?

-  En bad guy-rolle hadde vært bra. Jeg trakter etter det, røper Ari. Kanskje blir det en åpning når Zwart, som har laget flere Hollywood-filmer, produserer sin første norske spillefilm «Lange, flate baller» som har premiere neste år.

-  Jeg gir gjerne Ari en filmrolle. Han har et veldig fotogent fjes, smiler Zwart og konstaterer at kompisen faktisk blir forlegen av komplimenten. «Lange, flate baller» dreier seg om fotballmiljøet i Fredrikstad, og hovedpersonene er fotballentusiastene som med bar overkropp viser NORWAY malt på brystet i Zwarts Telenor-reklame. Etter en kort tenkepause har Zwart rollen klar for Ari:

-  Det må bli tysk fotballspiller. Eller tysk manager kanskje, med sånn tynn bart, ler han.

 BAD TO THE BEHN:  Ari Behn takker gjerne ja hvis han får et godt tilbud om å spille bad guy i film. Kanskje kan kompis Harald Zwart hjelpe? Foto: Truls Brekke
BAD TO THE BEHN: Ari Behn takker gjerne ja hvis han får et godt tilbud om å spille bad guy i film. Kanskje kan kompis Harald Zwart hjelpe? Foto: Truls Brekke Vis mer

Dagbladet møter de to Hankø-kompisene i forbindelse med innspillingen av premieren på NRKs «Sommerlørdag» førstkommende lørdag. Etter fjorårets suksess med festivalen Føling i fjæra hvor Ari og Harald var hovedarrangører, er det klart for reprise fra 20. til 24 juli. Artisten Leona Næss som har tilbrakt mange somrer på Hankø i huset til pappa Arne Næss, er en av hovedattraksjonene. Zwart er glad for å ha ferievenninnen på programmet etter at hun måtte si nei i fjor. Sondre Lerche stiller for andre gang, mens Bertine Zetlitz, Vamp og Big Bang også skal trekke publikummere til Østfold-øya.

Drømte om to jenter

Ni måneder etter festivalen fikk da også både Ari og Harald hver sin datter. I tillegg ble begge deres første barn født samme måned.

-  Det var føling i fjæra det der, vet du, kommenterer Harald.

-  Hvis man går etter i kalenderen, kan man finne ut et og annet, legger Ari til.

Ingen av dem kan love noen reprise i år, men Ari legger ikke skjul på at han stortrives i rollen som tobarnsfar. For til tross for at han gjerne vil være bad guy på film, er han selveste good guy på hjemmebane med Maud Angelica og Leah Isadora i hovedrollen.

-  Jeg vet ikke hvor mye man skal legge i det, men jeg drømte faktisk om å få to jenter først. Så får vi se hva som skjer etter hvert, sier han.

Sjalu pappajente

-  Det er sinnssykt deilig å være far, og det føles utrolig normalt. Alt går bare på skinner, legger han til og fastholder at det er veldig lite arbeid selv med en toåring og en baby på to måneder i hus. Storesøster Maud Angelica hadde imidlertid litt problemer med å dele pappaen med lillesøster den første tida.

-  Jeg fikk ikke lov til å holde henne, det var det bare mamma som fikk. Hun er nok ei pappajente, ja. Som travle tobarnsforeldre vil både Harald Zwart og kona Veslemøy og Ari og Märtha holde en lavere profil under festivalen i år. Märtha leste eventyr i fjor, men ifølge Ari skal hun ikke bidra denne gangen. Ari har heller ingen planer om å gjenta sine sjonglørkunster.

-  Man får gi seg mens man er på topp, mener tusenkunstneren.