- Vil spille enkel musikk

LONDON (Dagbladet): Bryan Adams (38) vil spille enkel musikk. Hans musikk skal være lett å huske, lett å spille og lett å høre på.

- Jeg kan ikke skrive noter, men jeg glemmer aldri en melodi som sitter i øret, sier Bryan Adams til Dagbladet.

Bryan Adams er blid når Dagbladet møter ham. Han påpeker at han har et godt forhold til sitt store publikum i Skandinavia. Han er samboer med danske Cecilie Thomsen.

Global nomade

Bryan Adams er egentlig fra Canada, men han bor i London og har hele verden som sitt arbeidsfelt.

- Jeg er født i Canada, men har nesten aldri bodd der. Min far var diplomat, så jeg vokste opp i Østerrike, Portugal, Israel, England, Jamaica og Frankrike. Jeg er en global nomade, som har funnet fred i London. Jeg trives i England, og dessuten får man fortsatt være anonym i Europa, sier Adams.

Det nye albumet kom etter en tv-konsert, og plateselskapet ble overbegeistret - og ba ham lage et album.

- Cd-en - «MTV Unplugged» - er litt annerledes. Den er som vanlig med mitt eget band, men i tillegg et 16 manns orkester. Jeg har eksperimentert litt med teknikk, sier Adams.

«Sirkus Adams»

Bryan Adams kaller seg selv Gudfaren, og tenker da på alle som er sysselsatt i «Sirkus Adams».

- Jeg har holdt sammen med dette bandet i 20 år, og de som er med, har jobbet sammen med meg siden jeg var 19 år. Jeg har et moralsk ansvar som «gudfar», og derfor vil dette fortsette. Musikken er blitt vårt felles liv.

Jo, da. Bryan Adams kommer nå ut med sitt tiende album, og han har solgt 50 millioner cd-er. Han har hatt svært mange hiter. En av låtene på albumet ble skrevet da han var 19 år.

Elsker barer

- Du trives som sceneartist?

- Mitt liv er på scenen. Det er dette miljøet jeg kommer fra. Jeg har tilbrakt mange år av mitt liv i røykfulle barer, og jeg elsker det.

- Du har spilt med en rekke kjente musikere. Hvem trivdes du best sammen med, og hvem var verst?

- Det er spesielt to jeg virkelig har trives med å opptre sammen med: Tina Turner og Pavarotti. Verst var Barbra Streisand. Ikke på grunn av Barbra, men på grunn av hennes producer.

Nå skal Bryan Adams og hans band på turné: først til Canada og deretter USA.

- Kanskje vi tar for oss Europa neste sommer, bare for å ha det gøy, sier han.