«Quisling»

Vil spille Quisling i ny storserie om landssvikeren

- Jeg er opptatt av at dette må gjøres grundig, sier skuespiller Anders Baasmo Christiansen.

BEKREFTET: Skuespiller Anders Baasmo Christiansen vil spille Vidkun Quisling i en kommende storserie. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
BEKREFTET: Skuespiller Anders Baasmo Christiansen vil spille Vidkun Quisling i en kommende storserie. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Skuespiller Anders Baasmo Christian vil spille landssviker Vidkun Quisling i en kommende norsk dramaserie om den kjente og forhatte politikeren.

«Quisling» lages av selskapet Viafilm og Bjørn Ekeberg er manusforfatter.

- Jeg er historisk interessert, og drømmerollene er de som kombinerer historie og faget mitt. Quisling var en idealist og humanist som startet som Nansens høyre hånd. Hans reise fra det utgangspunktet til henrettelse som landssviker er spennende, sier Baasmo Christiansen til Dagbladet.

- Ikke bare politikk

- Det manuset jeg har lest hittil, er veldig bra. Jeg er opptatt av at dette må gjøres grundig. For min del vil jobben handle om hvilke sider av Quisling man må ta tak i, for å forstå hvorfor det gikk så galt, fortsetter skuespilleren.

Det var Rushprint som først omtalte prosjektet.

Serieprodusent Anders Tangen i produksjonsselskapet Viafilm, forteller at serieplanene innebærer å følge Quisling og livet hans på 20-, 30- og 40-tallet.

- Det blir mest fra krigen og hans møter med Adolf Hitler. Samtidig får historien mange lag, det blir ikke bare politikk, sier Tangen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer