Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Vil spre dine gledesbilder gjennom supersært spill

Spillutvikleren ber deg sende inn fotografier som sprer lykke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Den japanske spillskaperen Tetsuya Mizuguchi er ikke kjent for å tviholde på tradisjonelle spillkonvensjoner. Han har skapt seg et navn på å være nyskapende.

Og det nye spillet «Child of Eden» fra Mizuguchi er intet unntak. Det er et spill som bruker musikk i en spesiell kombinasjon med en abstrahert, visuell stil og bevegelseskameraet Kinect i Xbox 360-versjonen. Utvikleren vurderer nå om PS3-versjonen vil få støtte for PlayStation Move.

I den anledning ber den japanske utvikleren deg nå om å sende inn fotografiene dine, som vil bli brukt i spillets avsluttende del. De ønsker kun positivt ladede bilder, og nevner smilende fjes, naturbilder og imponerende landskap som konkrete eksempler.

- Temaet i «Child of Eden» er håp og lykke, og jeg vil at spillerne skal oppleve glade følelser hver gang de spiller spillet. Jeg trenger hjelp til å overføre disse positive følelsene, så vær så snill å send oss bildene dine som gir deg en god følelse, sånn at vi kan inkludere dem i slutten av spillet, sier Q? Entertainment-grunnleggeren Mizuguchi i en pressemelding.

Skulle du føle kallet, kan du sende bildene dine inn via spillets nettside.

I «Child of Eden» blir spilleren sendt inn i en kamp om å redde Project Lumi, et oppdrag for å gjenskape en menneskelig personlighet i Eden — som er et arkiv for alle menneskers minner. Arkivet har blitt angrepet av et virus, det blir spillerens mål å redde Eden fra viruset. 

Mizuguchi har lekt med lignende konsepter før. På PS2 og Dreamcast laget han «REZ», som senere har fått kultstatus og i tillegg blitt et yndet samlerobjekt. Han har også blant annet stått bak puslespillfavorittene «Lumines», «Meteos» og «Every Extend Extra».  

«Child of Eden» slippes til PS3 og Xbox 360 i løpet av 2011.

Fotoglede i «Child of Eden».
Fotoglede i «Child of Eden». Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!