Vil stanse bruk av levende tiger i «Lilyhammer»

- Lever hele sitt liv i fangenskap. Rubicon TV: - En ikke-sak.

- IKKE DYREVELFERD: Dyrevenorganisasjon ber Mattilsynet stoppe «Lilyhammer», med «Little Steven» i spissen - fordi de angivelig skal bruke en levende tiger i neste sesong. Også internasjonalt raser dyreverndebatten. King, til venstre, holdt på å drukne under innspillingen av «Historien om Pi». Foto: AP / 20th Century Fox/ EPA/PETER FOLEY / NTB Scanpix
- IKKE DYREVELFERD: Dyrevenorganisasjon ber Mattilsynet stoppe «Lilyhammer», med «Little Steven» i spissen - fordi de angivelig skal bruke en levende tiger i neste sesong. Også internasjonalt raser dyreverndebatten. King, til venstre, holdt på å drukne under innspillingen av «Historien om Pi». Foto: AP / 20th Century Fox/ EPA/PETER FOLEY / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dyrevernorganisasjonen NOAH ber Mattilsynet stoppe den planlagte bruken av en levende tiger i neste sesong av TV-suksessen «Lilyhammer».

I brevet organisasjonen har sendt til Mattilsynet, vises det til at selskapet bak TV-serien, Rubicon TV, har planer om å importere en levende tiger til bruk under innspillingen.

- Lever hele liv i fangenskap De reagerer på at dyra ofte lever i fangenskap.

- Ved å leie inn denne tigeren vil Rubicon TV beklageligvis bidra økonomisk til en industri hvor mange dyr avles opp kun til bruk i underholdningsøyemed.

- Mange dyr innenfor denne industrien - eksotiske rovdyr er intet unntak - lever hele sitt liv i fangenskap på arealer som er for trange til at de kan få utløp for sin naturlige adferd og bevegelsesbehov. Det er også dyrevelferdsproblemer knyttet til trening, transport og selve filmsituasjonene, sier NOAH-veterinær Siri Martinsen i en pressemelding.

• Hva synes du? Er det greit å bruke dyr i film- og TV-produksjoner? Bør «Lilyhammer» droppe tigeren? Diskuter i kommentarfeltet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer