Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Vil stanse svartebørshaiene

Konsertarrangøren Gunnar Eide Concerts legger planer for å bremse svartebørssalget av konsertbilletter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svartebørshaier kjøper billettene til ordinær pris og selger dem videre med skyhøy fortjeneste. Som Dagbladet skrev sist uke, fortviler arrangørene over at en stadig større andel av konsertbillettene havner på svartebørsmarkedet. Da billettene til Robbie Williams-konserten i Oslo ble lagt ut for salg ble 11000 billetter revet bort på 14 minutter. Samtidig dukket det opp annonser fra svartebørsselskapene i aviser og på internett. Ivrige fans må ut med mer enn dobbel pris av det billettene koster gjennom de offisielle salgskanalene.

Mer jobb

Nå legger konsertarrangøren Gunnar Eide Concerts planer for hvordan man kan vanskeliggjøre de uoffisielle billettbyråenes virksomhet.

- Til uka skal vi diskutere med samarbeidspartnerne våre på billettsida ulike tiltak for å bremse problemet. Blant tiltakene som diskuteres er å redusere antallet billetter en enkeltperson kan kjøpe. Dette vil ikke fjerne problemet, men det vil bli mer jobb for svartebørshandlerne å få tak i billetter, sier Robin Goodier i Gunnar Eide Conserts.

Svært uheldig

- Er det også en idé å sørge for at kjøperne virkelig er den de utgir seg for å være?

- Det er også ett av tiltakene vi vil diskutere. Vi misliker hele virksomheten sterkt. Vi ønsker bare å sette opp konserter for publikum til en fornuftig pris. Når noen kjøper opp en haug billetter og skrur opp prisen to, tre og fire ganger, betyr det at færre mennesker får råd til å gå på konsert. Det er bare et visst antall kroner der ute folk ar tenkt å bruke på konsertbilletter. Derfor er denne virksomheten svært uheldig. Mange unge folk har rett og slett ikke råd til å se favorittartistene sine, sier han.

Økende problem

Goodier mener problemet med svartebørssalg er stort og økende.

- Fordi det er så inntektsbringende. Det er jo ingen jobb de gjør, annet enn å skru opp prisen!

- Hva med å holde igjen billetter for salg på selve konsertdagen?

- Det gjør vi jo også! Men det hjelper bare mot svartebørssalg av billetter utenfor konsertarenaene. Da har de fleste allerede kjøpt billetter for mer enn dobbel pris. Dette problemer kommer til å eksistere så lenge folk er villige til å betale. Med mindre vi får et lovforbud. Det hadde vært fantastisk, og vi støtter det fullt ut, sier Robin Goodier i Gunnar Eide Concerts.

<B>FULLT HUS:</B >Nå skal det legges planer for å stoppe svartebørshaier fra å selge rådyre billetter. Her fra en Turboneger-konsert i fjor.