Y-blokka:

Vil starte riving før påske

Kommunaldepartementet avviser klagene.

RIVES FØR PÅSKE: Kommunaldepartementet avviser klagene på vedtakene, og sender i dag brev til Statsbygg om at rivingen av Y-blokka skal skje før påske. Foto: NTB/Scanpix.
RIVES FØR PÅSKE: Kommunaldepartementet avviser klagene på vedtakene, og sender i dag brev til Statsbygg om at rivingen av Y-blokka skal skje før påske. Foto: NTB/Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Onsdag ble det kjent at Kommunal- og moderniseringsdepartementet sender brev til Statsbygg om at de kan starte forberedelsene til å rive Y-blokka, melder NRK.

Norske arkitekters landsforbund og Fortidsminneforeningen har varslet at de vil saksøke staten for rivingen av blokka.

- Departementet har i dag behandlet forespørselen om utsatt iverksetting av riving, og kommet fram til at vi ikke imøtekommer det, sier statsråd Nikolai Astrup til NRK.

Grunnen skal være økonomiske hensyn og at det ikke har kommet fram nye argumenter mot riving som ikke er vurdert tidligere.

- Burde ventet

Støtteaksjonen for bevaring av Y-blokka, Norske arkitekters landsforbund, Fortidsminneforeningen og Oslo Arkitektforening har gått sammen om søksmål mot staten for å stoppe rivingen av Y-blokka.

- Dette er veldig uheldig. Vi jobber med en rettsprosess rundt saken. Regjeringen bør vente på den, sier Ola Fjeldheim generalsekretær i Fortidsminneforeningen til Dagbladet.

Han sier at de ikke har gitt opp.

- Det kommer til å bli flere runder om dette også. Men vi hadde håpet at regjeringen ville ventet på en rettsprosess, slik som de tidligere har antydet, sier Fjeldheim.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer