Vil stjele hakekorset

Denne utgaven av hakekorset ønsker det norske bandet Ym:stammen å bruke som logo. - Skal man svekke nazistene, må man ta fra dem symbolene, sier vokalist Trygve Mathiesen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Se nøye på dette korset. Det skal uttrykke det stikk motsatte av hva Hitler og nazistene står for.

- For å forsterke dette og gjøre det helt utvetydig maler vi korset i regnbuens farger, sier Mathisen.

«Regnbuekorset»

- Når tida er moden, vil vi bruke hakekorset som logo og symbol. Hakekorset heter egentlig svastika og stammer fra buddhismen. Det var Hitler og nazistene som snudde og skjendet symbolet, sier Mathiesen.

Men før det blir tatt i bruk, må det speilvendes slik at det blir originalt. Deretter skal det males i regnbuens farger, så det ikke skal herske noen tvil om at budskapet er antinazistisk. «Regnbuekorset» skal uttrykke mangfold, akkurat som Ym:stammens musikk. Bandet henter inspirasjon fra mange himmelstrøk.

Ym:stammen har gitt ut fire plater. Bandet bruker bevisst norrøne symboler. Musikerne er også blitt mistenkt for å være nazisympatisører og satanister, noe de blankt avviser.

- Vi står for det stikk motsatte. Men vi bruker elementer fra norrøn mytologi i både musikken og i logoen vår. Varemerket et stort banner med runetegn i en sirkel. Det stammer fra en primstavkalender. Ikke mye djevelsk eller nazistisk over det, sier Mathiesen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer