Vil stoppe «Big Brother»-sex

Sex- og fyllescenene på «Big Brother» skal nå granskes av Statens Medieforvaltning. Finner myndighetene at scenene er skadelige for mindreårige, må TVNorge flytte det omstridte programmet til etter klokka 21.00.

Det ble sex i bunkersen på Fornebu i år også. Remi og Monica hadde nylig en hyrdestund på utstilling i «Big Brother»-huset. Men nå kommer den sure kløa.

I løpet av uka vil Statens Medieforvaltning oversende et klagebrev fra BarneVakten til TVNorge.

BarneVakten ønsker å hjelpe foreldre til å ta vare på barna sine i møte med media. Organisasjonen har reagert på at TVNorge sender sex- og fyllescener midt i leggetida, og dermed skaper unødig stort press på foreldrene.

«Ikke synsing»

I fjor ble «Big Brother» sendt fra kl. 20.30 hver kveld. I år har TVNorge valgt å sende det utskjelte og stadig mindre sette programmet en halv time tidligere. Ifølge kringkastingsloven er det ikke lov å sende sex-, fylle- og voldsscener som virker skadelig på mindreårige før kl. 21.00.

Rundt 15000 barn har fulgt årets «Big Brother» daglig siden starten i februar.

Avdelingsdirektør Dag Løvdal i Medieforvaltningen sier til Dagbladet at han forventer et skikkelig svar fra TVNorge.

- Vi sender klagen over til TVNorge. Skal man for eksempel onanere og ha sex på TVNorge, så skal det ifølge klageren gjøres etter klokka ni. Det er klart TVNorge kan være uenige i det, og da ser jeg fram til at de kommer med en kvalitetsuttalelse - og ikke rein synsing, sier Løvdal.

Historisk gransking

Løvdal sier at TVNorge kan straffes på mange måter hvis det skulle vise seg at «Big Brother»-scenene er skadelige for barn.

- Hvis det er et alvorlig brudd, kan vi bruke straffebestemmelser i kringkastingsloven. Det er første gang vi behandler den typen sak, og vi må derfor tenke oss godt om før vi eventuelt foretar oss noe. Det er ikke bøter knyttet til dette, og i første omgang håper vi på et tilfredsstillende svar fra TVNorge. Hvis vi er enige med BarneVakten i deres vurderinger, kan det bli aktuelt å pålegge TVNorge å flytte «Big Brother» til etter kl. 21.00. Vi skal selvfølgelig også selv se sendingene, sier Løvdal.

BarneVakten har tatt for seg bare én sending - fra skjærtorsdag 28. mars - og påpekt hele sju brudd på «vannskillet». Etter at TVNorge nylig kringkastet de hete sexscenene av Remi og Monica, har BarneVakten høyst trolig en scene til på fylista.

SEXSCENER: Remi og Monica hadde nylig offentlig sex i «Big Brother»-huset. Nå skal TVNorge granskes av Statens Medieforvaltning for å se om slike scener er skadelige for barn.