Vil stoppe hele DAB-omleggingen

Ib Thomsen i Frp mener det har gått prestisje i saken, og vil fremme forslag om å stoppe slukkingen av FM-nettet for radio. 

STANSES: Slukkingen av FM-nettet nærmer seg med stormskritt. Nå vil Frp stoppe hele stengingen. FOTO: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
STANSES: Slukkingen av FM-nettet nærmer seg med stormskritt. Nå vil Frp stoppe hele stengingen. FOTO: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I høst fremmet Senterpartiet forslag om å utsette den planlagte slukkingen av FM-nettet for radio, inntil dekningen for DAB er bedre. I dag kom Kulturkommiteen med sin innstilling i saken, hvor de kom frem til at de ikke støtter Senterpartiets forslag.

Like før Kulturkomiteen gikk inn i sitt møte for å gjøre de siste justeringene på innstillingen klokken 12.00, sier Ib Thomsen, mediepolitisk talsperson i Frp, at han vil fremme forslag om å stoppe hele FM-stengingen.

Dette forslaget ble likevel ikke tatt inn i innstillingen.

- Jeg fikk ikke lov av kommiteen til å fremme forslaget, for vi var på slutten av avgivelsen. Jeg hadde håpet at de ville være litt mer medgjørlige. Siste utvei er å fremme forslaget i Stortinget 6. desember, og jeg kommer til å fremme forslaget da, sier Ib Thomsen til Dagbladet.

- Vil stoppe hele slukkingen

Svein Harberg (H), leder av Kulturkomiteen, skriver i en SMS til Dagbladet at det ikke handler om å «få lov», men at det er frister for å fremme et forslag, og at fristen gikk ut 22.11.

- Det var derfor ikke en problemstilling i dag, og han prøvde heller ikke. Han varslet at han ville fremme et forslag i salen under debatten. Det er ryddig og god håndtering, skriver Harberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer