Folk ruser seg, og de gjør det på ulovlige stoffer. Noen utvikler en avhengighet. Andre blir skadet. Noen dør.
Til tross for flere tiår med forbud og kamp mot bakmenn, dealere og brukere, kjøpes og selges cannabis, MDMA, ecstasy, GHB, kokain, amfetamin, LSD og heroin på markedet.
Idealet om en verden uten rus tapte mot de iboende lyster og laster i menneskene samfunnet består av.
I seinere år har den ruspolitiske debatten tatt et stort steg bort fra moralisme og nullvisjoner. Nå diskuterer både myndigheter, organisasjoner og pårørende hvordan man kan redusere og minimere skaden av rusbruken vi uansett ikke blir kvitt.
Noen, som denne avisa, vil utrede om dagens de facto frislipp kan erstattes med en svært streng statlig regulering av noen rusmidler. Andre, som stortingsflertallet og regjeringen, vil avkriminalisere bruk. Fordi forbud ikke fungerer etter hensikten, letes det etter andre løsninger.
Forrige uke skapte Foreningen Tryggere Ruspolitikk et voldsomt rabalder med en ny informasjonskampanje om bruk av ulovlige rusmidler.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger