LEDER

Ruspolitikk:

Vil stoppe livsviktig informasjon

Det er vanskelig å forstå hvorfor Kjell Ingolf Ropstad mener det er verre med tryggere rusbruk (selv om den er ulovlig) enn farlig rusbruk. Sistnevnte tar liv.

Kritiseres: En informasjonskampanje om tryggere bruk av ulovlige rusmidler signert Foreningen Tryggere Ruspolitikk får kritikk fra flere hold. Foto: Skjermdump av kampanjeplakat på rusopplysningen.no
Kritiseres: En informasjonskampanje om tryggere bruk av ulovlige rusmidler signert Foreningen Tryggere Ruspolitikk får kritikk fra flere hold. Foto: Skjermdump av kampanjeplakat på rusopplysningen.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.
Publisert

Folk ruser seg, og de gjør det på ulovlige stoffer. Noen utvikler en avhengighet. Andre blir skadet. Noen dør.

Til tross for flere tiår med forbud og kamp mot bakmenn, dealere og brukere, kjøpes og selges cannabis, MDMA, ecstasy, GHB, kokain, amfetamin, LSD og heroin på markedet.

Idealet om en verden uten rus tapte mot de iboende lyster og laster i menneskene samfunnet består av.

I seinere år har den ruspolitiske debatten tatt et stort steg bort fra moralisme og nullvisjoner. Nå diskuterer både myndigheter, organisasjoner og pårørende hvordan man kan redusere og minimere skaden av rusbruken vi uansett ikke blir kvitt.

Noen, som denne avisa, vil utrede om dagens de facto frislipp kan erstattes med en svært streng statlig regulering av noen rusmidler. Andre, som stortingsflertallet og regjeringen, vil avkriminalisere bruk. Fordi forbud ikke fungerer etter hensikten, letes det etter andre løsninger.

Forrige uke skapte Foreningen Tryggere Ruspolitikk et voldsomt rabalder med en ny informasjonskampanje om bruk av ulovlige rusmidler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer