Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Vil stoppe mobilbruk på kino

Fortsatt et problem.

(Dagbladet.no): Den amerikanske filmindustrien ønsker å be om tillatelse til å bruke tekniske løsninger som blokkerer mobilsignaler fra kinosalene, skriver Reuters.

Bransjen mener at forstyrrelser fra mobilen kan være noe av årsaken til fallet i billettsalget. Stein Sandvik, direktør ved Bergen kino, bekrefter at mobilsnakk på kino fortsatt er et problem - også i Norge.

- Men det har nok blitt noe bedre etter hvert. Vi har blant annet kjørt forskjellige kampanjer som har ført til forbedringer, sier han til Dagbladet.no.

Trenger tillatelse

Sandvik forteller at mobiltelefoner ikke virker i flere kinosaler i Bergen.

Men Bergen kino blokkerer ikke signalene bevisst. I stedet er det den sterke lydisoleringen som hendig nok har skapt problemer for mobilbrukerne.

For å blokkere signalene trenger man tillatelse fra myndighetene.

- Gjennom årene har det vært flere som har henvendt seg til oss med tekniske systemer som de mener kan stenge ute mobilsignaler. Men man kan ikke installere slike uten videre, og jeg tror neppe vi hadde fått tillatelse, sier Sandvik.

KJEMPER MOT MOBILEN: Skuespilleren Steve Martin, her i inspektør Clouseaus skikkelse fra «Den rosa panteren»-filmen, har vært med å fronte en kampanje mot mobilbruk på kino. FOTO: FILMWEB
KJEMPER MOT MOBILEN: Skuespilleren Steve Martin, her i inspektør Clouseaus skikkelse fra «Den rosa panteren»-filmen, har vært med å fronte en kampanje mot mobilbruk på kino. FOTO: FILMWEB Vis mer

Vil fjerne forbud

Den amerikanske filmbransjen vil imidlertid gjøre et forsøk.

Også de har prøvd med kampanjer mot mobilbruk på kino - uten at det har hjulpet nevneverdig.

- Jeg skjønner ikke hva det er med kunder som snakker i telefonen midt under en film, sa John Fithian, direktør for National Association of Theater Owners på en pressekonferanse i Las Vegas i går.

Han vil nå ta affære.

- Vi kommer til å spørre om å få lov til å fjerne forbudet mot å utestenge mobilsignaler, opplyste Fithian.

FORTSATT ET PROBLEM: Men kinosjef Stein Sandvik mener mobilbruken på kino har avtatt noe.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media