NRKs posisjon på nett

Vil strupe NRK

Frp mener NRKs størrelse på nett må begrenses, etter at nrk.no går kraftig fram, mens resten av bransjen går tibake.

De ansvarlige redaktørene i VG og Dagbladet krever at Stortinget iverksetter tiltak som kan begrense NRKs handlingsrom på nett. Helge Andre Njåstad (Frp) mener også dette bør gjøres. FOTO: NTB Scanpix
De ansvarlige redaktørene i VG og Dagbladet krever at Stortinget iverksetter tiltak som kan begrense NRKs handlingsrom på nett. Helge Andre Njåstad (Frp) mener også dette bør gjøres. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - NRK har en kunstig stor og dominerende plass, siden de ikke trenger å forholde seg til markedet, konkurransesituasjonen og et strammere økonomisk handlingsrom på samme måte som alle andre medietilbydere, sier Helge Andre Njåstad (Frp), leder av kommunalkommiteen på Stortinget.

Han mener NRK nå må få mindre handlingsrom på nett.

Bakgrunnen er at den samlede avislesningen på digitale plattformer går tilbake, for første gang på mange år. Men samtidig går NRK kraftig fram, og blir det nest største nyhetsnettstedet på nett. Det kommer fram i lesertallundersøkelsen som Mediebedriftenes Landsforening (MBL) la fram 28. september. Undersøkelsen er utført av Kantar TNS.

Redaktørene Gard Steiro i VG og John Arne Markussen i Dagbladet uttalte til Klassekampen fredag at NRK bidrar til å svekke andre mediehus på nett. De krever at Stortinget iverksetter tiltak som kan begrense NRKs handlingsrom på nett.

Njåstad mener også at dette bør gjøres.

- NRKs altoppslukende appetitt

- Det finnes en rekke politiske løsninger som kan begrense NRKs altoppslukende appetitt. Spørsmålet er imidlertid om det finnes noen politisk vilje hos de andre partiene. Men den beste og enkleste løsningen vil være å redusere NRKs inntekter vesentlig, sier Njåstad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer