Vil synge duett med vennen

Jimmy Carter ønsket seg tre låter fra sin venn Willie Nelson. Det får han. I kveld møtes de på scenen i Oslo Spektrum.

- Jimmy ønsket seg «Georgia On My Mind», «Always On My Mind» og «The Great Divide», og de tre skal jeg synge. Det blir gøy å synge med Jimmy igjen. Det er nesten blitt en tradisjon, forteller Willie Nelson (69) til Dagbladet.

Sang gospel sammen

- Han og Rosalynn pleide å komme på scenen og synge gospelsanger med meg i gamle dager. Det var nesten som å synge med en parallell Carter Family, sier Willie med referanse til countrymusikkens førstefamilie med A.P. og «Mother» Maybelle Carter i spissen.

Nelson er fortsatt brun i kinnene etter et Hawaii-opphold, hvor han blant annet har spilt en rolle i den kommende filmen «The Big Bounce» sammen med Morgan Freeman og Kris Kristofferson. Han kom rett fra Hawaii til Oslo søndag, og mandag hadde han et kort møte med fredsprisvinneren under en mottakelse på Grand Hotell.

I kveld står Nelson og Carter på scenen sammen under «Georgia On My Mind».

- Jeg vet ikke om Jimmy kan synge. Han pleide å stå mest i bakgrunnen, og jeg kunne bare se at leppene hans rørte seg. Vi får se under konserten om han kan synge eller ikke.

Langt vennskap

Vennskapet mellom fredsprisvinner Jimmy Carter og countrystjernen Willie Nelson (69) strekker seg helt tilbake til tida da Carter var guvernør Georgia.

- Han var rett og slett fan. Da han ble president, inviterte han meg til Det hvite hus flere ganger, og vi har holdt kontakten, sier Nelson til Dagbladet.

Han bare humrer når han konfronteres med historien om da han krabbet opp på taket av presidenthuset i Washington og røykte marihuana .

- He-he. Jeg husker ikke så mye. Hvis Jimmy hadde blitt sittende en periode til, hadde jeg kanskje erindret noe, spøker den countryrebellen, som fyller 70 år i april neste år.

Det var sjelden politikk som sto på dagsordenen da Willie og kona var på presidentbesøk på slutten av 70-tallet.

- Det handlet mest om familie og slike ting, og aldri noen tunge politiske saker.

Men countryveteranen føyer seg inn i rekka av fredsprisartistene som mener Carter fortjener æren.

- Han er en fredens mann, som har gjort et godt arbeid etter at han var president. Jeg skulle ønske alle presidenter, inkludert den nåværende, kunne følge Carter.

  • Willie Nelson spiller også på Rockefeller i Oslo i morgen, og Oseberg Kulturhus i Tønsberg fredag.
GAMLE VENNER: Willie Nelson synes det er en ære å få synge både for og med fredsprisvinner Jimmy Carter i kveld. - Jeg vet ikke om Jimmy kan synge eller ikke, sier Willie, som pleide å få gospelbesøk på scenen av Jimmy og kona Rosalynn.