Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Vil ta grep

Ingen av sjefene i NRK sitter trygt i stolene sine. Det bekrefter Einar Førde, som nå vil ha full opprydding etter bråket i nyhetsavdelingen. Blir det nødvendig, endres ledergruppa.

Krangler for åpen skjerm

Journalistene i nyhetsavdelingen i NRK er sterkt misfornøyde med sine sjefer, Tom Berntzen og Gunnar Høidahl. Nå får de kringkastingssjefens hjelp til å rydde opp.

- Jeg skal gjøre det jeg kan for å få denne uroen til å gå over til en dialog, sier Einar Førde til Dagbladet.

Krever avgang

- Når det er uro blant de ansatte, er det alltid enkelte som mener det er letteste løsningen å endre ledersjiktet. Det topper seg ofte i krav om nye ledere. Jeg tror ikke den løsningen er grunnleggende i den saken som har oppstått.

- Hvorfor er det bråk i nyhetsavdelingen nå?

- Både konkurranseverdenen og -bildet har endret seg den siste tida. Dette har krevd en stor omlegging og en ekstrem innsats fra de ansatte. Det er sterk grunn til å berømme dem, og jeg tror mange av dem er slitne nå. De har tatt mange skippertak og slitasjen er årsaken til uroen som er framkommet.

Lederne sitter

- Har du tillit til Berntzen og Høidahl?

- Lederne har alltid min tillit når de sitter. Har de ikke det, gjør vi en rokade. Og jeg har ingen umiddelbare planer om å endre ledersjiktet, samtidig tror jeg ikke det er noen NRK-ledere som klamrer seg til sine posisjoner. Er det nødvendig, endrer jeg gruppen.

- Hvordan skal framtidas nyhetsformidling i NRK være?

- Det paradoksale er at jeg er meget godt fornøyd med den utviklingen blant annet Dagsrevyen har hatt. Den har vært uforklarlig sterk i vår. Jeg berømmer dem for kvaliteten. Nå trenger jeg litt tid til å ordne opp i problemene i nyhetsdivisjonen. Jeg har ingen umiddelbar oppskrift. Men har vi behov for å endre lederne, så gjør vi det. Slik gjør vi stadig vekk i NRK, avslutter Einar Førde.

BRANNSLOKKER: Einar Førde vil starte arbeidet med å stoppe bråket i Dagsrevyen og resten av nyhetsavdelingen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media