Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Vil ta nettet fra fildelere

Etablerer privat «nettpoliti».

(Dagbladet.no): Den britiske regjeringen arbeider med et forslag til nytt regelverk som kan føre til at de som laster ned piratkopiert innhold kan miste tilgangen til internett.

Forslaget beskriver hvordan engelske nettoperatører kan bli pålagt å stenge tilgangen til kunder som har lastet ned ulovlig innhold. Reaksjonen vil komme i tre trinn: først en advarsel på epost, så en midlertidig utestengelse og til slutt oppsigelse av abonnementet, melder The Times.

Dermed går britiske myndigheter i fotsporene til Franrikes president Nicolas Sarkozy, som allerede har innført et tilsvarende system.

Ifølge The Times kan nettleverandører som ikke følger pålegg om å utestenge dem som laster ned piratkopiert innhold, risikere å bli lovforfulgt. Men nettleverandørere håper fortsatt å få til en frivillig ordning, der leverandørene selv adminsitrerer en streng politikk oervfor sine kunder.

I platebransjen og platebransjens organisasjoner møtes forslaget med entusiasme. Men andre er kritiske.

Det nye reglementet vil kunne gjøre private nettoperatører som BT, Tiscali og Virgin til en privat «politistyrke» som overvåker kundenes nettaktiviteter. Samtidig vil forslaget gjøre Storbritannia til landet i verden med den strengeste antipirat-lovgivningen.

Hvordan det skal skilles mellom ulovlig og lovlig fideling, som for eksempel fra TV-tjenester som Joost, er også uklart.

UTESETENGES: Filderere skal utesetngens fra Internett, hvis britiske myndigheter får det som de vil. Foto: SCANPIX
UTESETENGES: Filderere skal utesetngens fra Internett, hvis britiske myndigheter får det som de vil. Foto: SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media