TAR BYEN TILBAKE: Folk på Øyafestivalen. Festivalen er blant initiativtagerne til oppropet fra Oslos konsertarrangører om å ta byen tilbake. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet
TAR BYEN TILBAKE: Folk på Øyafestivalen. Festivalen er blant initiativtagerne til oppropet fra Oslos konsertarrangører om å ta byen tilbake. Foto: Eirik Helland Urke / DagbladetVis mer

Vil ta Oslo tilbake

Byens kulturarrangører sammen om opprop.

(Dagbladet): - Vi ønsker å ta Oslo tilbake med det yrende kulturlivet byen er kjent for og en tydelig melding om at befolkningen ønsker å ta vare på hverandre.

Det skriver en samling av Oslos arrangørmiljø i et opprop som har gått rundt i dag.

I oppropet står det at de siste dagene har vært tunge og uvirkelige, og at tankene går til de som har mistet noen eller på annen måte vært berørt av tragedien i Oslo sentrum og på Utøya.

Bakgrunnen for oppropet er et ønske om at Oslo skal tilbake til normalen så snart som mulig.

- Vi er opptatt av at byen vår og landets innbyggere ikke skal la seg knekke av helgas hendelser. Oslos arrangørmiljø er samla enige om at dette ikke skal stoppe oss.

- Festivaler, konserter og andre kultur- og idrettsarrangementer skal være gode arenaer for felles opplevelser, samhold og positive inntrykk i en tung tid, står det.

Oppropet er signert av Øyafestivalen, Oslo Jazzfestival, Rockefeller/John Dee/Sentrum Scene, Melafestivalen, Studio, Live Nation, Vålerenga Fotball og Vålerenga mot rasisme, Oslo Kammermusikkfestival, Ultima Oslo Contemporary Music Festival og Atomic Soul.

- Sammen håper vi at våre arrangementer kan virke lettende og som gode møteplasser i den nærmeste framtida, skriver de.