Vil takke Løvland

Josh Groban håper å få takke Rolv Løvland for singelen «You Raise Me Up» når han nå kommer til Oslo i morgen.

LOS ANGELES (Dagbladet): - Jeg må takke ham personlig for denne vakre låten, sier Josh Groban til Dagbladet.

I morgen kommer Groban til Norge for å markedsføre sitt andre album, «Closer», som ble anmeldt til terningkast tre i Dagbladet i går. Aller helst vil Groban møte Rolv Løvland for å takke for låten «You Raise Me Up», som Løvland har laget sammen med Brendan Graham.

Singelen spilles nå ofte på radio i USA - og har også vært brukt i forbindelse med tv-serien om Jessica Lynch, soldaten som ifølge amerikanske myndigheter ble reddet ut fra et irakisk sjukehus under dramatiske omstendigheter.

Sterk debut

I over sju måneder har han jobbet sammen med produsenten David Foster i hans studio i Malibu utenfor Los Angeles for å følge opp hans selvtitulerte debutalbum som solgte nærmere fem millioner eksemplarer.

- Verken jeg eller David tvilte på hva som var singelen. Låten er så mektig, fortsetter Groban, som ikke minst har gjort det godt i Norge.

Etter hans gjesteopptreden i tv-serien «Ally McBeal» og fjorårets fredspriskonsert i Oslo slo 22-åringen med røtter fra Toten gjennom både i Norge og i USA.

Groban legger ikke skjul på at forventningene er høye til hans nye album etter hans sterke debut.

Ublid på kjæreste

- Jeg føler jeg har vokst mye på to år. Stemmen min ersterkere, og jeg utfordrer meg selv til å skrive egne tekster, sier Groban.

Han er bevisst på at det er en vanskelig balansegang å blande pop og klassisk, men føler selv han er på den rette sida av grensa. Han håper å utvikle seg til en fullverdig tenor.

- Men det er en stund til jeg vil ta det steget, sier Groban, som - ikke uventet - har fått en solid kvinnelige fanbase.

9000 av dem er i kontakt på nettstedet grabania.com. Ikke alle er like blide på at han har fått seg en kjæreste, medgir Groban, som er sammen med skuespilleren January Jones, som blant annet medvirker i den norgesaktuelle filmen «Love Actually».

- Jeg har funnet meg ei jente som på alle vis er vakker, og som jeg føler meg lykkelig sammen med. Jeg tror de aller fleste av mine fans er glad for det.

TILBAKE: Josh Groban er tilbake med både nytt album og i Norge. I morgen kommer han for å markedsføre «Closer», som skal følge opp hans debutskive som solgte fem millioner eksemplarer. <!--/BTEK0-->