Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Vil til Norge

Chrissie Hynde er klar med ny plate, og spiller gjerne på Norwegian Wood i sommer. Men først skal hun og Pretenders turnere med Rolling Stones.

28. september runder hun 50. Hun har vært forbilde for rockere av begge kjønn siden 1980 og er et moteikon. Nå har hun gitt ut cd-en «Loose Screw», og i sommer varmer bandet opp for Stones.

- De har vært til stor inspirasjon når det gjelder klær, hår og narkotikavaner. Jeg har vært i fire begravelser for venner som var så inspirert av Keith Richards at de døde av det. Han ba aldri noen følge hans eksempel, sier Hynde.

Norwegian Wood

- Siden vi skal turnere i sommer, hadde det vært fantastisk å spille i Skandinavia. Jeg har hørt om en kul festival i Oslo. Norwegian...

- Norwegian Wood?

- Ja! Ring manageren min, ler Hynde. Hun er klar. Og Norwegian Wood-sjef Jørgen Roll er slett ikke fremmed for tanken.

- Det er stas med Stones-jobben, men det er rart å spille for folk som kommer for å se noen andre. Da må vi spille det publikum forventer, sier Hynde, og sender en rungende beskjed til noen i bakgrunnen.

- Hold kjeft! Jeg sitter i et intervju! Unnskyld, jeg har tenåringer. Den eldste, på 20, har flyttet ut. 18-åringen har sluttet på skolen og blir sparket ut, sier Hynde.

Hun tok seg åtte års pause mens de var små. Bearbeidet sorgen etter tapet av to bandmedlemmer, James Honeyman-Scott og Pete Farndon. To overdosedødsfall.

- Det var i 1983. Vi hadde bestemt oss for å overta hele verden.

Forbrukermakt

- Kan vi snakke om dyrevern? Jeg bare lager plater, og så er jeg ikke så komfortabel med å snakke om dem etterpå, unnskylder Hynde.

- Jeg er med i PeTA, People for the Ethical Treatment of Animals.

I mars 2000 ble hun arrestert på The GAP i New York. Hun skar opp pels- og lærplagg inne i butikken og ble ført bort i håndjern av NYPD-gutter.

- Vi vant! The GAP sluttet å selge klær av indisk kulær. Plaggene var resultat av dyreplageri, sier Chrissie Hynde.

SHE'S THE BOSS: Det er bare én sjef i The Pretenders, og Chrissie Hynde trives i rollen. De øvrige bandmedlemmene er Adam Seymour, Andy Hobson og Martin Chambers.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media