Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Vil tilby Norge

Lover flere norske filmer

Produsenten av «Lara Croft: Tomb Raider» vurderte Norge som et mulig opptakssted for noen av filmens sekvenser, men valgte Island.

- Det var nok fordi Island har skatteregler som gjør det attraktivt for utlendinger å spille inn film der, sier Kristenn Einarsson - som selv har islandsk bakgrunn.

Han ønsker seg en liknende ordning i Norge, for en av Norsk Filmfonds oppgaver er å opprette en nasjonal filmkommisjon som skal tilby norske opptakssteder og filmarbeidere til utenlandske produksjoner.

- Skottland og Island har fått til mye her, og kanskje trenger vi like vilkår for å gjøre det samme i Norge, sier Einarsson.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling