Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Vil treffe breiere og yngre med nye Dagbladet

Avisa kommer i nytt uttrykk i morgen. Still spørsmål.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I morgen kommer Dagbladet på gata i ny utgave. Uten sexannonser og dikt, med tydeligere meninger samt utenriksnotiser.

- På lørdager kommer også den nye spalten «Pressens farlige utvalg» med de gode historiene fra maktens korridorer, forteller Anne Aasheim til Dagbladet.no.

Yngre lesere

De tre månedene hun har vært sjefredaktør har hun mottatt rundt tusen mail med innspill og tips fra dagbladlesere. At sexannonsene forsvinner er det viktigste ved den nye avisa, synes Aasheim.

Andre nyvinninger er en bedre sportsbørs, og lokalt vær på baksida av avisa, i tillegg til riks- og europeisk værmelding.

Søndager byr på sider med internasjonal debatt, søndagsbilaget friskes opp og leserne mellom 10 og 14 får egne sider.

- Vi skal treffe breiere og yngre, sier Aasheim om tanken bak avisoppussingen.

Tydeligere meninger

REVITALISERER AVISA: - Jeg har sittet som redaktør i tre måneder. I den perioden har jeg vært ute etter å få gode råd. Det har jeg blant annet fått på mail, sier Anne Aasheim. I morgen får du Dagbladet i forfrisket utgave. Foto: AGNETE BRUN
REVITALISERER AVISA: - Jeg har sittet som redaktør i tre måneder. I den perioden har jeg vært ute etter å få gode råd. Det har jeg blant annet fått på mail, sier Anne Aasheim. I morgen får du Dagbladet i forfrisket utgave. Foto: AGNETE BRUN Vis mer

Også journalistikken skal være merkbar annerledes, sier sjefredaktøren.

- Ambisjonen er å bli litt viktigere, litt rausere, litt mer moderne, litt mer stimulerende og litt frodigere, sier Aasheim om det «revitaliserte» produktet.

Det skal også bli enda tydeligere hva Dagbladet mener og hvem som mener hva. Hver dag vil avisas kommentatorer vises fram på forsida.

Mandag treffer du Dagbladets redaksjonelle ledelse på Dagbladet.no. Still spørsmål om den nye avisa!

Hele Norges coronakart