Vil treffe foreldrene som drepte barna sine

Ane Dahl Torp og Aksel Hennie vil vite hvorfor det skjedde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no):  — Når du leser om grusomme drapssaker i media får du gjerne store bilder der gjerningsmannen framstilles som et monster, et litt mindre bilde av et blodig våpen og inngående beskrivelser av hva som har skjedd. Men jeg vil ikke vite hvordan noe har skjedd, jeg vil vite hvorfor det skjedde. Og det er det vi prøver å forklare her, sier Aksel Hennie.

Sammen med Ane Dahl Torp skal han spille hovedrollene i POS Theatre Companys neste stykke, «Drapene i Aalst». Det fire år gamle teaterstykket er basert på en drapssak som fant sted i den belgiske byen i 1999, da to foreldre drepte sin syv år gamle sønn og sin nyfødte datter.

Hennie understreker at dette på tross av det kontroversielle utgangspunktet ikke er et bekmørkt skuespill om to mennesker som tar livet av barna sine.

— Det hadde ikke jeg giddet å sitte i halvannen time og se på, og det tror jeg ingen andre gidder heller. Dette handler ikke om selve drapene, men om det som skjedde før og etter. Hvorfor det gikk som det gikk. Vi må sette oss inn i hvordan disse menneskene tenker, for det finnes en skrudd logikk oppi det hele. Foreldrene misbruker det eldste barnet sitt, men er også to mennesker som er vokst opp med misbruk selv. Kanskje vil de spare barna for et likende liv? Kanskje vil de bare kvitte seg med dem for å leve som før? Det de gjør kan aldri forsvares, men det kan forstås.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer